Τα αρώματα των μπαχαρικών, του μελιού και των εσπεριδοειδών συνδυάζονται με αλκοόλ και ζεσταίνουν τα πάρτυ και τα ρεβεγιόν μας.

Παντς με τσάι και μπαχαρικά

30 λεπτά | Εύκολο
Μια άλλη εκδοχή του ζεστού κρασιού Glühwein, χωρίς αλκοόλ.

Υλικά για 2 άτομα
2 φακελάκια με τσάι ιβίσκου
1 τεμ. αστεροειδή γλυκάνισο
2 ξυλάκια κανέλα
5 γαρίφαλα
2 λοβούς καρδάμωμο, σπασμένους,
μόνο τους σπόρους
4 φέτες πορτοκαλιού
120 ml χυμό πορτοκαλιού
120 ml χυμό ρόδι
2 κουτ. σούπας μέλι

Διαδικασία
Βράζουμε 500 ml νερό σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε τα φακελάκια τσάι και τα μπαχαρικά και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 10΄. Προσθέτουμε τις φέτες πορτοκαλιού, τον χυμό του καθώς και τον χυμό ροδιού και σιγοβράζουμε για 15΄ επιπλέον. Σουρώνουμε το τσάι και το ρίχνουμε σε άλλο σκεύος μαζί με τις φέτες πορτοκαλιού.
Ανακατεύουμε μέσα το μέλι και σερβίρουμε σε φλιτζάνια, διακοσμώντας με τις φέτες πορτοκαλιού και τα ξυλάκια κανέλας.

Sherry Sour
15 λεπτά | Εύκολο

Υλικά για 2 άτομα
100 γρ. ζάχαρη
120 ml Sherry Oloroso*
60 ml χυμό λεμονιού
1 ασπράδι αυγού

Διαδικασία
Σιρόπι ζάχαρης: Σε μια μικρή κατσαρόλα βράζουμε 100 ml νερό με τη ζάχαρη και αφήνουμε να πάρει βράση σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα να διαλυθεί η ζάχαρη. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. Σε ένα σέικερ ρίχνουμε 40 ml από το σιρόπι ζάχαρης που ετοιμάσαμε, το Sherry Oloroso, τον χυμό λεμονιού και το ασπράδι αυγού μαζί με πάγο και χτυπάμε πολύ δυνατά για 30΄΄. Σουρώνουμε σε ποτήρια και σερβίρουμε.

*Sherry Oloroso
Ενισχυμένο ισπανικό κρασί, ξηρό, πλούσιο τόσο σε γεύση όσο και σε σώμα, με αλκοολικό τίτλο που φτάνει στο 18-22%.

Γιορτινό old fashioned

25 λεπτά| Εύκολο

Υλικά για 2 άτομα
2 λωρίδες από φλούδα πορτοκαλιού + επιπλέον
για το σερβίρισμα
5-6 ml Angostura bitters
120 ml μπέρμπον (αμερικάνικο ουίσκι)
κερασάκια μαρασκίνο για το σερβίρισμα

Για το σιρόπι με καστανή ζάχαρη και μπαχαρικά
100 γρ. ζάχαρη καστανή
1½ ξυλάκι κανέλα
8 γαρίφαλα
1 τεμ. αστεροειδή γλυκάνισο

Διαδικασία
Σιρόπι με καστανή ζάχαρη και μπαχαρικά: Ρίχνουμε τη ζάχαρη και τα μπαχαρικά με 100 ml νερό σε μια μικρή κατσαρόλα και αφήνουμε να πάρουν βράση σε χαμηλή φωτιά. Σιγοβράζουμε για 20΄ και σουρώνουμε σε καθαρό μπολ. Αφήνουμε να κρυώσει. Μοιράζουμε λωρίδες φλούδας πορτοκαλιού στη βάση δύο χαμηλών ποτηριών. Προσθέτουμε 2 κουτ. γλυκού σιρόπι, το Angostura bitters και ανακατεύουμε με αναδευτήρα. Προσθέτουμε το μπέρμπον, πάγο και ανακατεύουμε ξανά. Γαρνίρουμε με φλούδα πορτοκαλιού και κερασάκια μαρασκίνο.

Συνταγές: Hannahh Guiness – Φωτογραφία: Mike English

Δείτε επίσης:
Γιορτινά γλυκά, σαν έργα τέχνης

Γιορτινή margarita με σαμπάνια

Cheers με χριστουγεννιάτικα κοκτέιλ πριν ή μετά το ρεβεγιόν