Βρίσκεται στον τελευταίο όροφο του ομώνυμου ξενοδοχείου και εκτείνεται σε τρία επίπεδα. Έχει μια από τις καλύτερες θέες στον ιερό βράχο της Ακρόπολης αλλά και την πανοραμική άποψη της πλατείας του Μοναστηρακίου. Ύστερα, μάλιστα, από την τελευταία ριζική ανακαίνιση, ο χώρος του είναι πιο άνετος και πιο ατμοσφαιρικός.

a for athens_4

Ο ευρηματικός Θοδωρής Πύριλλος ηγείται της ομάδας των bartenders και δημιουργεί έξυπνα και με φαντασία ποτά που κρύβουν πίσω τους μια ιστορία. Θα το βρείτε ανοιχτό από νωρίς το πρωί να σερβίρει ωραίες κούπες καφέ WiseCup, ενώ διαθέτει επίσης και κάποιες προτάσεις για φαγητό.

Ο baretneder Μάριος Βλαχάκης
Barista και bartender. Ή bartender και barista. Αυτός είναι ο Μάριος που, όταν τον ρωτήσεις τι ακριβώς κάνει, θα στα πει με αυτήν τη σειρά. Αγαπά τον καφέ αλλά και το αλκοόλ. Φτιάχνει με μαεστρία κοκτέιλ αλλά και όμορφες ροζέτες πάνω σε κούπες cappuccino αφού το 2012 πήρε μέρος στο διαγωνισμό του Latte Art. Πάντα πρόθυμος και χαμογελαστός, σε κάνει να νιώθεις σαν το σπίτι σου ακόμα κι αν κάθεσαι σε κάποιο ψηλό σκαμπό μπροστά από την μπάρα. Βλέπει πολλές σειρές όταν έχει χρόνο και τη ζωή πάντα από τη θετική πλευρά της.

Το κοκτέιλ

a for athens_3

Circe’s Potion
Υλικά
30ml Bacardi Oakheart
10ml Drem 12
10ml Metaxa 5 αστέρων
50ml Vinsanto water (Vinsanto αραιωμένο με νερό)
30ml σιρόπι δημητριακών
20ml χυμό ανανά
10ml χυμό λεμόνι
40ml κατσικίσιο γάλα
3 σταγόνες Tinture

Εκτέλεση
Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 μέρα ώστε να γίνει clarification. Στη συνέχεια το φιλτράρουμε με μεγάλη υπομονή. Πριν σερβίρουμε προσθέτουμε 2,5ml Pale ale.

info
Μιαούλη 2, Μοναστηράκι, τηλ. 210 3244244.

Το άρθρο της εβδομάδας