Ready-to-Drink (RTD) κοκτέιλ ή απλά έτοιμα κοκτέιλ προς κατανάλωση, όπως και να τα πούμε είναι μία από τις σχετικά νέες τάσεις στα ποτά που ήρθε για να μείνει. Ας το πάρουμε, όμως από την αρχή για να δούμε τι ακριβώς είναι τα έτοιμα κοκτέιλ. Αρχικά, εννοούμε μπουκαλάκια ή απλά κουτάκια τα οποία περιέχουν έτοιμα κοκτέιλ ή ακόμη και κρασιά έτοιμα προς κατανάλωση. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να σερβίρετε σε ένα ποτήρι.

Για τη νέα τάση
Σε παγκόσμιο επίπεδο φαίνεται πως υπάρχει αυξημένη ζήτηση για τη συγκεκριμένη κατηγορία κοκτέιλ, αρκεί να αναφέρουμε πως εταιρείες ερευνών στο εξωτερικό αναφέρουν αύξηση σχεδόν 40% στις πωλήσεις των έτοιμων κοκτέιλ σε σχέση με προηγούμενες χρονιές. Οι λόγοι που φαίνεται οι καταναλωτές να αγοράζουν αυτή την κατηγορία ποτών – έτοιμα προς κατανάλωση-  ποικίλλουν: όπως το ότι υπάρχει μεγάλη διαθεσιμότητα -ακόμη και στα σούπερ μαρκετ- αλλά και το γεγονός πως τα μπουκαλάκια μπορούν να μεταφερθούν παντού. Παράλληλα, υπάρχει ένας ακόμη λόγος, ότι δεν χρειάζεται ειδική προετοιμασία στο σπίτι, δηλαδή ο ειδικός εξοπλισμός για κοκτέιλ, αλλά και το γεγονός ότι το αποτέλεσμα θα είναι σίγουρα γευστικό. Μάλιστα, οι Millennials δηλαδή οι γεννημένοι 1981-1996, φαίνεται να είναι οι πιο ένθερμοι οπαδοί των συγκεκριμένων κοκτέιλ και αυτό γιατί η αγορά των έτοιμων κοκτέιλ μεταφράζεται σε βραδιές στο σπίτι με φίλους και, άρα, μια καλή εναλλακτική λύση αντί για μια πιο ακριβή έξοδο σε μπαρ, έχοντας παράλληλα ένα ποιοτικό ποτό. Επίσης, θα λέγαμε πως γενικά το ποτό στο σπίτι είναι και κάτι που έχει μείνει από την καραντίνα.

Πού υπάρχουν στην Ελλάδα
Τα έτοιμα κοκτέιλ βρίσκονται πλέον παντού. Όχι μόνο στην Αθήνα, αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα, καθώς μπορεί να έχετε προσέξει στα σουπερμάρκετ πως υπάρχουν διάφορα δημοφιλή ποτά που κυκλοφορούν συσκευασμένα, από ένα απλό ατομικό gin tonic ,όπως το Bombay Sapphire Gin Tonic Kουτί 250ml, μέχρι και έτοιμα shaker με daiquiri.


Βέβαια, επειδή η εν λόγω αγορά όλο και αναπτύσσεται, εδώ και καιρό πολλά μπαρ κυκλοφορούν τα δικά τους έτοιμα κοκτέιλ, δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό να απολαμβάνουν premium ποτά από την άνεση του σπιτιού τους.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Clumsies (@the_clumsies)

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Clumsies (@the_clumsies)

Ξεκινώντας με το πολυβραβευμένο The Clumsies, που κατατάσσεται σε ένα από τα καλύτερα μπαρ του κόσμου. Η επιθυμία για την απόλαυση των κοκτέιλ εκτός του χώρου του μπαρ οδήγησε στη δημιουργία των Clumsies Original Cocktails. Η παρασκευή τους σε μπουκαλάκια γίνεται σαν ιεροτελεστία – εμπλουτίζονται σταδιακά, αναμειγνύονται απαλά- και μπορείτε να απολαύσετε όπου και αν βρίσκεστε. Το ένα μπουκαλάκι αντιστοιχεί περίπου σε 2 cocktail, ενώ προσφέρονται συσκευασμένα τα  5 best sellers cocktail, όπως το Clumsy Negroni, σε φιάλη 200 ml.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη TYCO (@takeyourcocktailout)

Συνεχίζοντας την αναζήτηση για τα έτοιμα κοκτέιλ, βρίσκουμε και την TYCO με bottled κοκτέιλ.  Κάθε μπουκάλι περιέχει 1lt έτοιμο κοκτέιλ σε κλασικές γεύσεις, κάνοντας τα βράδια στο σπίτι με τους φίλους ωραιότερα. Για παράδειγμα, μπορείτε να απολαύσετε τα all time classic  Margarita και Mai Tai, ξέροντας ακριβώς τα συστατικά τους. Είναι μία εύκολη λύση για τα καλέσματα στο σπίτι, αφού δεν θα χρειαστεί να μπείτε καν στην κουζίνα για να έχετε ποιοτικό κοκτέιλ.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Spoiled (@spoiledbar)

Επίσης, ένα άλλο μπαρ που φτιάχνει τα δικά του  κλασικά κοκτέιλ σε μπουκάλια είναι το Spoiled, το βραβευμένο μπαρ της Δάφνης. Για παράδειγμα, έχει το ατομικό Spoiled Mojito 200ml, ένα από τα δημοφιλέστερα κοκτέιλ στη εμφιαλωμένη εκδοχή του, ενώ προσφέρει Combo Kit 4 από 4  bottled cocktail της επιλογής σας.


Τέλος, ενδιαφέρουσα πρόταση είναι και τα The Locals. Ο γνωστός barman  Άρης Χατζηαντωνίου, δημιουργός της λίστας cocktails των MoMix bars, δημιούργησε 4 αυθεντικές, premium συνταγές κοκτέιλ με 7% αλκοόλ, φυσικά αρώματα, χωρίς ζάχαρη, οι οποίες είναι σε can. Για παράδειγμα, το Pornstar Martini με τα φυσικά αρώματα των φρούτων του πάθους σε συνδυασμό με την υψηλής ποιότητας βότκα και τη φρεσκάδα του λάιμ, δημιουργούν μια ισχυρή αντίθεση αλλά και ισορροπημένη γεύση.