Ετοιμάζουμε τη διαχρονικά αγαπημένη μας μαργαρίτα (margarita) αλλιώς, δηλαδή εορταστική! Θα την φτιάξουμε όσο πιο απλή γίνεται και θα την απολαύσουμε με την παρέα στο σπίτι.

Yλικά:
45 ml τεκίλα λευκή
45 ml 100% χυμός cranberry χωρίς ζάχαρη
30 ml Cointreau
15 ml φρέσκο χυμό λάιμ
15 ml απλό σιρόπι ή σιρόπι σφενδάμου
Αλάτι, για το χείλος του ποτηριού
Πάγος, για το σερβίρισμα (καθαρός πάγος)
Για το γαρνίρισμα: κράνμπερι, κλωνάρι δεντρολίβανου

Εκτέλεση:
Περνάμε ένα κομμάτι λάιμ γύρω από το χείλος ενός ποτηριού. Βουτάμε στην άκρη του χείλους σε ένα πιάτο με αλάτι.

Βάζομε όλα τα υλικά σε ένα σέικερ για κοκτέιλ και γεμίζουμε με πάγο. Χτυπάμε δυνατά μέχρι να κρυώσει το μείγμα. Στραγγίζουμε τη μαργαρίτα στο ποτήρι με το αλατισμένο χείλος. Γεμίζουμε το ποτήρι με πάγο, γαρνίρουμε με κράνμπερι και ένα κλωνάρι δεντρολίβανου και σερβίρουμε.