Οι χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα θέλουν και τα ζεστά τους ροφήματα. Το ποτό του χειμώνα στην κεντρική Ευρώπη είναι σίγουρα το ζεστό κρασί, γνωστό και ως Gluhwein, αλλά και οι διάφορες παραλλαγές του. Μάλιστα, κάθε χρόνο οι χριστουγεννιάτικες αγορές έχουν πολλές παραλλαγές του που όλες τους είναι εξίσου νόστιμες και κατάλληλες για τις κρύες ημέρες και νύχτες.

Τα βασικά συστατικά
Το κόκκινο κρασί «παντρεύεται» με διάφορα μπαχαρικά, κανέλα και εσπεριδοειδή και μας χαρίζει ένα ζεστό αλκοολούχο ρόφημα που μας αρέσει πολύ. Όμως, μπορούμε να κάνουμε μία alcohol free εκδοχή του, η οποία είναι ιδανική για όλες τις ώρες της ημέρας και μπορούμε να το απολαύσουμε καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα. Επίσης, είναι ό,τι πρέπει για εκείνες τις ημέρες που θέλουμε ένα ζεστό ρόφημα όσο απολαμβάνουμε την αγαπημένη μας ταινία στον καναπέ.
Το κόκκινο κρασί αντικαθίσταται με τσάι και χρειάζεστε μόλις λίγη ώρα προκειμένου να το ετοιμάσετε.

Υλικά για δύο μερίδες:
2 φακελάκια τσάι – ιδανικά ιβίσκου
1 γλυκάνισο
2 στικ κανέλας – και κάποια έξτρα για το γαρνίρισμα
5 γαρύφαλλα
2 λοβούς κάρδαμου
4 φέτες πορτοκαλιού
120ml χυμό πορτοκαλιού
120ml χυμό ροδιού – όχι συμπυκνωμένο
2 κ.σούπας μέλι

Εκτέλεση:
Βράστε 500ml νερό σε μια κατσαρόλα, προσθέστε τα φακελάκια τσαγιού και τα μπαχαρικά και σιγοβράστε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέστε τις φέτες πορτοκαλιού και τους δύο χυμούς και σιγοβράστε για 15 λεπτά.

Σουρώστε το τσάι για να αφαιρέσετε τα μπαχαρικά και τα φακελάκια τσαγιού και ρίξτε το ξανά στην κατσαρόλα μαζί με τις φέτες πορτοκαλιού. Γλυκάνετε με μέλι ανάλογα με τη γεύση και σερβίρετε σε γυάλινες κούπες, με τις φέτες πορτοκαλιού και τα ξυλάκια κανέλας.