Το Godfather είναι ένα αγαπημένο κλασικό κοκτέιλ από τη δεκαετία του ’70. Η συνταγή του είναι πολύ απλή. Χρειάζονται μόνο δύο συστατικά: σκωτσέζικο ουίσκι και amaretto. Επίσης, συνδυάζεται υπέροχα με γλυκά όπως τιραμισού, τσιζκέικ ή μπακλαβά.

Η προέλευση του χρονολογείται περίπου την ίδια περίοδο με το λανσάρισμα της ταινίας Godfather. Στην ταινία, απολαμβάνουν τακτικά και το σκωτσέζικο ουίσκι, αλλά και το amaretto, το οποίο χρησιμοποιήθηκε πολύ στα κοκτέιλ τη δεκαετία του ’70 και έχει ιταλικές ρίζες. Ήταν λογικό επομένως να γίνει η σύνδεση της ταινίας με το ποτό.

Υλικά:
45 ml σκωτσέζικο ουίσκι
15  ml λικέρ amaretto

Εκτέλεση:
Σε ένα old-fashioned (ή απλά σε ένα χαμηλό) ποτήρι βάζουμε παγάκια ρίχνουμε το σκωτσέζικο ουίσκι και το amaretto και ανακατεύουμε.

Tips:
Επιλέξτε μια καλή ποιότητα amaretto. Επίσης, ο πάγος είναι σημαντικός, αφού είναι το τρίτο συστατικό αυτού του κοκτέιλ και είναι εξίσου σημαντικό με τα υπόλοιπα δύο. Χρησιμοποιήστε όσο το δυνατό πιο καθαρό νερό και αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε πάγο που ήταν στην κατάψυξη για πολύ καιρό ή κοντά σε τρόφιμα με έντονα αρώματα, όπως τα ψάρια. Ιδανικά, αυτό το κοκτέιλ χρειάζεται μεγάλα παγάκια που θα λιώσουν αργά και δε θα αραιώσουν το ποτό.

Δείτε επίσης:
Hot Toddy: Το ζεστό κοκτέιλ, που κάνει καλό και στο κρυολόγημα!

Early Autumn Cocktail: Το φθινοπωρινό κοκτέιλ που θα αγαπήσετε

Fall from the Tree: Ένα κοκτέιλ για τους λάτρεις του φθινοπώρου