Το gimlet είναι ένα κλασικό κοκτέιλ με τζιν. Εδώ επιλέγουμε να του δώσουμε εξωτικό αέρα, με νότες που μας στέλνουν ένα υπέροχο ταξίδι μέχρι την μακρινή Ινδία, σε κάθε γουλιά.

East India gimlet
5 ΛΕΠΤΑ | ΕΥΚΟΛΟ

Υλικά
1 μικρή πρέζα άνηθο + 1 κλαράκι για τη διακόσμηση
1 φετούλα λάιμ
50ml ξηρό τζιν
50ml Lime Cordial*
2ml celery bitters (σε ενημερωμένες και online κάβες)

Διαδικασία
Πριν ετοιμάσετε το κοκτέιλ βάζετε λίγο πάγο σε ένα ποτήρι κουπέ (με φαρδύ στόμιο) και ρίχνετε λίγο σόδα για να κρυώσει το ποτό πιο εύκολα.

Βάζετε μια πρέζα άνηθο ψιλοκομμένο, μια φετούλα λάιμ που θα στύψετε και το λάιμ αναψυκτικό (Lime Cordial) σε ένα σέικερ. Προσθέτετε τον πάγο στο σέικερ, σκεπάζετε και χτυπάτε δυνατά. Σκοπός είναι να παγώσει το κοκτέιλ όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Αδειάζετε τον πάγο και τη σόδα από το ποτήρι σας και περνάτε το κοκτέιλ από σουρωτήρι στο ποτήρι. Γαρνίρετε με ένα κλαδάκι άνηθο και σερβίρετε.

Για το Lime Cordial
Πλένετε 12 μέτρια λάιμ και τα στεγνώνετε καλά. Βάζετε 1½ φλιτζάνι ζάχαρη σε ένα μπολ. Δουλεύοντας πάνω από το μπολ παίρνετε με το πίλερ και ρίχνετε μέσα την πολύ εξωτερική φλούδα των λάιμ χωρίς το άσπρο μέρος. Χτυπάτε με ένα γουδοχέρι το ξύσμα να απορροφήσει η ζάχαρη τα αιθέρια έλαια. Αφήνετε στην άκρη για 30 λεπτά.

Στύβετε και περνάτε τον χυμό των λάιμ από πολύ λεπτό σουρωτήρι σε ένα μπολ. Ανάλογα την ποσότητα του χυμού, θα προσθέσετε και ανάλογη ζάχαρη στην ήδη υπάρχουσα ζάχαρη στο μπολ (π.χ. αν πάρετε 2 φλιτζάνια χυμό, θα προσθέσετε ½ φλιτζάνι ζάχαρη επιπλέον στο μπολ). Προσθέτετε το χυμό στη ζάχαρη και ανακατεύετε διαρκώς μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Σκεπάζετε το μπολ με μεμβράνη και αφήνετε στο ψυγείο. Έπειτα από 6-8 ώρες (ή όλη νύχτα για πιο πολύπλοκη γεύση) περνάτε το σιρόπι από σουρωτήρι και το ρίχνετε σε μπουκάλι. Διατηρείτε στο ψυγείο για 1 μήνα. Θα βγουν περίπου 2,5 φλιτζάνια.

Το άρθρο της εβδομάδας