Η ελληνική σειρά αναψυκτικών Three Cents μετρά ήδη 7 μοναδικά προϊόντα, δυνατή παρουσία στα καλύτερα εγχώρια bars και εξαγωγές σε 23 χώρες. Και όλα αυτά μόλις 3 χρόνια από το λανσάρισμα των πρώτων ελληνικών beverages που φτιάχτηκαν «από bartenders για bartenders».

Το ξεκίνημα
Ο Γιώργος Μπάγκος και ο Δημήτρης Νταφόπουλος γνωρίζονται από πιτσιρίκια. Όταν δούλευαν μαζί στο bar Dos Agaves έφτιαχναν στο χέρι τη σόδα με γκρέιπφρουτ που χρειάζονταν για το παραδοσιακό μεξικάνικο κοκτέιλ Paloma. Κάποια στιγμή που έπιναν καφέ με τον Γιώργο Τσιρίκο, επίσης γνωστό bartender (360 Cocktail bar) και τον Βασίλη Καλαντζή από την εισαγωγική εταιρεία ποτών Granikal συζητούσαν για το πρόβλημα που αντιμετώπιζαν στη δουλειά τους, την ουσιαστική έλλειψη καλών mixers για cocktails. Τότε, λοιπόν, τούς ήρθε η ιδέα για την παραγωγή υψηλής ποιότητας φυσικών mixers με πολύ ανθρακικό, που θα ήταν κατάλληλα για τα long drinks και τα non alcohol cocktails που ακόμα και σήμερα αποτελούν τάση.

three-cent

Τα προϊόντα & η ονομασία
Αναζητώντας τα τέλεια cocktail mixers, κατέληξαν σε πέντε βασικές γεύσεις, που σύντομα έγιναν επτά: Two Cents Plain, σκέτη σόδα, Pink Grapefruit Soda: σόδα με γκρέιπφρουτ, Ginger Beer: σόδα με πράσινο πιπέρι και ginger, Tonic Water: σκέτο τόνικ, Lemon Tonic: τόνικ με λεμόνι, μοσχολέμονο και νεράτζι, Aegean Tonic: αρωματισμένο τόνικ με αγγούρι, βασιλικό, δυόσμο, λουίζα και μεσογειακά εσπεριδοειδή και Gentlemen’s Soda: σόδα αρωματισμένη με μανταρίνι και περγαμόντο. Η ιδέα των soda drinks τους έφερε στο μυαλό τα λεγόμενα «Soda fountain bars» της Αμερικής την εποχή της ποτοαπαγόρευσης. Τότε, λοιπόν, ο κόσμος έπινε σκέτη σόδα ζητώντας την ως «Two cents plain», ονομασία που υποδείκνυε και την τιμή της. Όταν πρόσθεταν και σιρόπι με γεύση, έπρεπε να πληρώσουν άλλο ένα cent, δηλαδή τρία. Και εγένετο “Τhree Cents”.

Η σύνθεσή τους
Βάση των “Τhree Cents” είναι το φυσικό μεταλλικό νερό Ροδοδάφνης Αιγίου, με προσθήκη υψηλής ποιότητας διοξειδίου του άνθρακα, τα ελληνικά βότανα και τα μεσογειακά εσπεριδοειδή, ενώ δεν περιέχουν καθόλου τεχνητά αρώματα και συντηρητικά. Η παραγωγή τους, από τις πρώτες ύλες μέχρι τη φιάλη και το πώμα, γίνεται εξολοκλήρου σε ένα οικογενειακό εμφιαλωτήριο στο Αίγιο.

Το όραμα και οι εξαγωγές
Τoν τελευταίο ενάμιση χρόνο η εταιρία έχει εκτοξευτεί τόσο μέσω της διανομής της στην Ελλάδα όσο και στις χώρες του εξωτερικού, καθώς έχει δυνατή παρουσία σε 23 χώρες του κόσμου. Για τις ανάγκες αυτές τα παιδιά άφησαν τη νύχτα και ασχολούνται εξολοκλήρου με τα “Τhree Cents”, από τις παραγγελίες και τη συμμετοχή σε εκθέσεις, μέχρι τις εξαγωγές και τα social media. Η επιτυχία τους δεν έγκειται μόνο στη σκληρή δουλειά αλλά και στο γεγονός ότι όλη η ομάδα είναι μια παρέα, που μοιράζεται το ίδιο όνειρο: να κάνει τα “Τhree Cents” ένα παγκόσμιο brand. Δεν μένει, λοιπόν, παρά να τους το ευχηθούμε!

Πού τα βρίσκουμε
Σε bars, delicatessens, κάβες και μέσα από το δίκτυο διανομής της Άμβυξ.

info
Κλειούς 3, Άγιος Δημήτριος, http://www.threecents.gr