Ίσως έχεις δοκιμάσει το γνωστό cocktail white bat (λευκή νυχτερίδα). Εμείς πάλι είπαμε να το αλλάξουμε λίγο και του δώσαμε και πιο εντυπωσιακό χρώμα!

Κόκκινη “νυχτερίδα”

Υλικά για 1 κοκτέιλ:
50ml bacardi
25ml λικέρ σοκολάτα
50ml χυμό παντζαριού
12½ml χυμό λάιμ
10ml αναψυκτικό τζίντζερ
Για το αναψυκτικό τζίντζερ (ginger cordial)
1 λεμόνι
2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 φλιτζάνι νερό
1 κομμάτι τζίντζερ 7εκ. χωρίς φλούδα, ψιλοκομμένο
2 κουτ. γλυκού κρεμόριο

Διαδικασία
Ετοιμάζετε πρώτα το αναψυκτικό τζίντζερ: Κόβετε το καπάκι και τον πάτο του λεμονιού με μαχαίρι. Το τοποθετείτε όρθιο και ακολουθώντας τις καμπύλες του λεμονιού κόβετε τη φλούδα του πετώντας το λευκό μέρος. Κρατάτε τη σάρκα του λεμονιού για άλλη χρήση.

Σε ένα μέτριο κατσαρολάκι ρίχνετε τη ζάχαρη, το νερό, το τζίντζερ, το κρεμόριο και τη φλούδα λεμονιού και αφήνετε να πάρουν βράση σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας τακτικά, περίπου για 5 λεπτά, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέτετε και 1 φλιτζάνι φρέσκο χυμό λεμονιού και αφήνετε να πάρει βράση πάλι το μίγμα. Στραγγίζετε και περνάτε από ψιλό σουρωτήρι σε καθαρό μπουκάλι. Το αφήνετε να κρυώσει και το διατηρείτε στο ψυγείο μέχρι και 2 εβδομάδες.

Για το cocktail: Ρίχνετε σε ένα σέικερ το bacardi, το λικέρ σοκολάτα, το χυμό παντζαριού, το χυμό λάιμ, το αναψυκτικό τζίντζερ και χτυπάτε για 10-15 δευτερόλεπτα. Περνάτε το κοκτέιλ από σουρωτήρι σε ποτήρι σαμπάνιας και σερβίρετε.