Πριν από 1 περίπου χρόνο αυτή η στοά στην Όθωνος, όπου και βρίσκεται το The Trap, ήταν εντελώς άγνωστη. Μέσα σε αυτή ο Γιάννης Σαμάρας, ο Δημήτρης Μπενάκης, ο Στέφανος Δραγανιδάκης και ο Γιάννης Αλεξόπουλος αποφάσισαν να στήσουν την «παγίδα» τους και έφτιαξαν ένα όμορφο bistro. Από αυτά που και το Παρίσι θα ζήλευε: ζωγραφισμένες στο χέρι οροφές με τα γύψινα διακοσμητικά, δερμάτινοι καναπέδες, βιενέζικες καρέκλες και σκαμπό, ξύλινα ερμάρια με τα ποτά, όμορφη ψηλή μπάρα με μπρούντζο, γυαλί και λευκό μάρμαρο στην πλάτη του συνδυάζονται και δημιουργούν ένα σκηνικό παλιού αστικού σαλονιού. Τις καλές μέρες ανοίγει τις τζαμαρίες και βγάζει τραπέζια έξω στη στοά με μια πιο urban, αρχοντική διάθεση.
Όθωνος 10, Σύνταγμα, τηλ. 210 3215561

trap1

Στέφανος Δραγανιδάκης
Σεμνός, κομψός και πάντα χαμογελαστός. Ο Στέφανος Δραγανιδάκης ανήκει στη νέα γενιά των bartenders και ήδη έχει δείξει τη δημιουργικότητα που τον χαρακτηρίζει. Master του Chivas για το 2016, αφού κέρδισε τον ομώνυμο διαγωνισμό, υπογράφει και αυτός τη λίστα των κοκτέιλ του The Trap και μας προτείνει το Plumeria, μια διαφορετική εκδοχή του gin tonic.

the-trap-anoigma

Plumeria
Υλικά:
50ml gin
100ml tonic
10ml μελόξυδο φράουλας*
φύλλα βασιλικού
λάιμ

Χτυπάτε όλα τα υλικά καλά σε σέικερ και σερβίρετε σε ψηλό ποτήρι με παγάκια, γαρνίροντας με φυλλαράκια βασιλικού και φετούλες λάιμ.

Tip
Για να φτιάξετε το μελόξυδο χρησιμοποιείτε 3 μέρη μέλι και 1 μέρος ξίδι από φράουλα που βρίσκετε σε delicatessen.