Με ποια κρασιά θα συνοδεύσετε τα πασχαλινά εδέσματα; Τι κρασιά μπορείτε να επιλέξετε ως δώρο για μια επίσκεψη σε οικογενειακή ή φιλική μάζωξη; Σας έχουμε συγκεντρώσει 10 διαφορετικές προτάσεις για να επιλέξετε ό,τι αρμόζει ανά περίσταση.

Thronos (Νεμέα ΠΟΠ) από το Οινοποιείο Αθανασίου

Για όσους δεν αγαπούν την ένταση του Ξινόμαυρου,  αυτή η Νεμέα ΠΟΠ αποτελεί ενδιαφέρουσα  εναλλακτική λύση. Ζωηρή,  φρέσκια, με ήπιες τανίνες, αλλά και οξύτητα ικανή να  «κρατήσει» τόσο απέναντι στις σούβλες όσο και στο  γεμιστό αρνί του φούρνου.

Σαντορίνη ΠΟΠ από το Οινοποιείο Anydrous

Αυτή η καλοφτιαγμένη Σαντορίνη ΠΟΠ με την υπογραφή του Απόστολου Μούντριχα, χάρη στον όγκο και τη κοφτερή της οξύτητα, μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά σχεδόν όλες τις προκλήσεις του πασχαλινού τραπεζιού, από τη μαγειρίτσα μέχρι το κοκορέτσι και το αρνί.

Ritinitis Nobilis από τη Γαία Οινοποιητική

Η «εθνική» μας Ρετσίνα, συνδεδεμένη ούτως ή άλλως με τα γλέντια παλιότερων εποχών, δεν θα μπορούσε να λείπει από τις προτάσεις μας. Βέβαια, διαλέγουμε μια κομψή εκδοχή της, που διαθέτει όμως όση δύναμη χρειάζεται για την περίσταση.

Το Μούχταρο από το Κτήμα Μουσών

Η ξεχασμένη κόκκινη ποικιλία της Θήβας που ξαναμπήκε δυναμικά στον οινικό μας χάρτη χάρη στην οικογένεια Ζαχαρία, διαθέτει ικανή οξύτητα για να αντιμετωπίσει τη λιπαρότητα της σούβλας, αλλά και ευγενικές τανίνες για το ψητό αρνί στον φούρνο.

Alta Νάουσα ΠΟΠ από το Οινοποιείο Θυμιόπουλου

Μια πιο εξευγενισμένη εκδοχή του Ξινόμαυρου, που υπογράφει ο μετρ της ποικιλίας Απόστολος Θυμιόπουλος. Με συμπυκνωμένα αρώματα, «καλογυαλισμένες» τανίνες με άφθονο φρούτο είναι για όσους αποφεύγουν σούβλες και κάρβουνα.

Νάουσα ΠΟΠ από την Οινοποιία Μπουτάρη

Το Ξινόμαυρο, η μοναδική ποικιλία για τη Νάουσα ΠΟΠ, με το νεύρο και τις τανίνες του, αποτελεί ίσως την πιο κλασική επιλογή για να συνοδεύσει κανείς τον οβελία και τα συνακόλουθά του. Και βέβαια η Νάουσα Μπουτάρη την πιο ιστορική εκδοχή του.

Γουμένισσα ΠΟΠ από το Κτήμα Τατσή

Το Ξινόμαυρο και η Νεγκόσκα, από αμπελώνες βιοδυναμικής καλλιέργειας, συνδυάζονται άψογα με τη φροντίδα των αδελφών Τάτση και δίνουν ένα κόκκινο κρασί που ισορροπεί ανάμεσα στην ανεπεξέργαστη δύναμη και τη φινέτσα. Θα συνοδεύσει τέλεια τα ψητά της σούβλας.

Βυσσινόκηπος Ροζέ από την Οικογένεια Παλυβού

Ένα ροζέ «ειδικών αποστολών» από τη Νεμέα, που παντρεύει υπέροχα το Αγιωργίτικο με το Syrah. Εκφραστικό στη μύτη, στιβαρό και θερμό στο στόμα, ισορροπεί ανάμεσα στην οξύτητα, την αλκοόλη και το φρούτο, ιδανικό για όσους αγαπούν το ροζέ.

Ορειβάτης (Pinot Noir) από το Οινοποιείο Ακριώτου

Το Pinot Noir, η δύστροπη, αλλά γοητευτική, κόκκινη ποικιλία της Βουργουνδίας, όπως «μεταφράζεται» από την οινολόγο Βασιλική Ακριώτου, ταιριάζει με τα πολλά πασχαλινά πιάτα, χάρη στα φίνα αρώματα, στην τονισμένη οξύτητα και τις ευγενικές τανίνες της.

Αμέθυστος Ερυθρός από το Κτήμα Κ.Λαζαρίδη

Αν επιλέξετε «ηπιότερες» παρασκευές για το αρνί ή διαφορετικά κρέατα, αυτός ο συνδυασμός Cabernet Sauvignon, Merlot και Αγιωργίτικου, με το σύνθετο μπουκέτο αρωμάτων και τη γεμάτη, θερμή παρουσία στο στόμα, είναι το κρασί σας.