Οι Αμπελώνες Ζαχαριά, μια από τις παλαιότερες οινοπαραγωγικές εταιρείες της περιοχής της Νεμέας, κυκλοφόρησαν τρία νέα κρασιά, τα οποία μας παρουσιάζουν σήμερα στο Sip wine bar της Κηφισιάς.

Πρόκειται για τις σπάνιες ποικιλίες Σκλάβα και Κυδωνίτσα, καθώς και τη διάσημη Μαλαγουζιά.

Η Σκλάβα, μια πολύ παλιά λευκή ποικιλία που παλαιότερα συνηθιζόταν να καλλιεργείται διάσπαρτα μέσα στους αμπελώνες του Αγιωργίτικου. Οι Αμπελώνες Ζαχαριά προσπαθούν τα τελευταία χρόνια για την αναβίωσή της. Πρώιμη και με πλούσιο αρωματικό χαρακτήρα, η ποικιλία Σκλάβα δίνει το ομώνυμο κρασί που χαρακτηρίζεται από λαμπερό χρώμα με γκριζωπές ανταύγειες. Πληθωρικά αρώματα, με τα εσπεριδοειδή και τα βότανα να εναλλάσσονται, ενώ στο στόμα δίνει καλή αρμονία και επίγευση.

White Wine Pour

Η Κυδωνίτσα, σπάνια γηγενής ποικιλία της Πελοποννήσου δίνει ένα κρασί που χαρακτηρίζεται από λαμπερό κίτρινο χρώμα με πρασινωπές ανταύγειες. Στη μύτη κυριαρχούν αρώματα κυδωνιού, αχλαδιού και περγαμότου τα οποία πλαισιώνουν εξαιρετικά το ισορροπημένο στόμα, με τη δροσιστική οξύτητα και τις νότες εσπεριδοειδών στην επίγευση.

Η φινετσάτη Μαλαγουζιά Ζαχαριά είναι ένα κρασί που χαρακτηρίζεται από αχνό κίτρινο χρώμα με πρασινωπές ανταύγειες και μεγάλη αρωματική ένταση, με κυρίαρχα αρώματα εξωτικών φρούτων και εσπεριδοειδών. Φίνο και λεπτό στόμα με λευκά άνθη να δηλώνουν την παρουσία τους έντονα.

Και τα τρία νέα λευκά κρασιά κάνουν το ντεμπούτο τους κατά τη διάρκεια του Athens Wine Week που πραγματοποιείται από 1 έως και 8 Μαρτίου στην Αθήνα.

Η πρώτη «εμφάνιση» θα γίνει σήμερα Τετάρτη στο Sip wine bar στην Κηφισιά. Μαζί με τα νέα κρασιά Σκλάβα και Κυδωνίτσα θα παρουσιαστούν και οι νέες σοδειές δύο ακόμη εμβληματικών κρασιών του οινοποιείου. Κάθε κρασί θα συνοδεύεται και από ένα ξεχωριστό πιάτο, ενώ την ιστορία πίσω από κάθε ετικέτα θα εξηγήσει ο κ. Οθ. Ζαχαριάς.

Το degustation menu περιλαμβάνει:

Σκλάβα 2014 (100% Σκλάβα)
Πράσινη σαλάτα με vinaigrette εσπεριδοειδών, flakes από καπνιστό τυρί Μετσόβου και νιφάδες ροδιού.

Λευκό εις το Τετράγωνο 2014 (Ασύρτικο και Μαλαγουζιά)
Σφυρίδα με αρωματική σως γιαουρτιού, καραμελωμένο σπανάκι και τυρί από καλαμπόκι.

Μαύρο εις τον Κύβο 2009 (Αγιωργίτικο, Merlot & Μαυροδάφνη)
Μοσχαράκι «ρόστο» σε αγιωργίτικο και τηγανιτό ρύζι με μυρωδικά

Κυδωνίτσα 2014 (100% Κυδωνίτσα)
Κυδώνι ψημένο σε κρασί και αποξηραμένα φρούτα

info
Sip wine bar, Κυριαζή 11, Κηφισιά, τηλ. 2130329830. Τιμή μενού: 25 ευρώ.