Ο Σωτήρης Γεωργίου μας βγάζει από τα οινικά διλήμματα του γιορτινού τραπεζιού, προτείνοντας 6 υπέροχα κόκκινα κρασιά που δίνουν ξεχωριστή νότα στo φετινό γιορτινό τραπέζι…

0003_La-Tour-Melas-2010

La Tour Mellas
Γρήγορα βρέθηκε να συγκαταλέγεται στα καλύτερα ελληνικά ερυθρά κρασιά. Αποτελείται από Cabernet Franc και Merlot και παλαιώνει για 22 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια. Η χρονιά του 2013 που μόλις κυκλοφόρησε έχει δώσει ένα κρασί με αρώματα ώριμων κόκκινων φρούτων, βύσσινου, δαμάσκηνου, γλυκόριζας, κέδρου, σοκολάτας και βανίλιας. Στο στόμα είναι γεμάτο, με εκρηκτικό φρούτο και υποδειγματικές τανίνες.

info
Ενδεικτική τιμή στο ράφι: 36,90 ευρώ.

Agioritiko_Abaton

Τσάνταλης Αγιορείτικο Άβατον
Παράγεται από επιλεγμένους αμπελώνες του Αγίου Όρους που καλλιεργούνται βιολογικά. Αποτελείται από Λημνιό και Cabernet Sauvignon που ωριμάζουν σε καινούρια, μικρά, δρύινα βαρέλια. Μαύρα φρούτα του δάσους, φραγκοστάφυλο, δαμάσκηνο, γλυκόριζα, κανέλα, γαρίφαλο, βανίλια, σοκολάτα, σταφίδα και κέδρος είναι μερικά από τα αρώματα που το χαρακτηρίζουν. Στο στόμα είναι πληθωρικό, με πολύ καλή δομή και έντονες γεύσεις βατόμουρου, σοκολάτας και βανίλιας.

info
Ενδεικτική τιμή στο ράφι: 40,90 ευρώ.

Kthma_Merkourh_Cava

Κτήμα Μερκούρη Cava
Το Κτήμα Μερκούρη είναι αναμφισβήτητα ένα από ωραιότερα κτήματα που διαθέτει η Ελλάδα. Η Cava Μερκούρη είναι το κορυφαίο κρασί του Κτήματος, παράγεται από τις ποικιλίες Refosco και Μαυροδάφνη και ωριμάζει για 18 μήνες σε δρύινα γαλλικά βαρέλια. Στη μύτη χαρακτηρίζεται από αρώματα κοκκινόσαρκων φρούτων, βανίλιας, σοκολάτας και καπνού. Στο στόμα είναι πληθωρικό, με καλοδομημένες τανίνες που κάνουν αισθητή την παρουσία τους.

info
Ενδεικτική τιμή στο ράφι: 22,10 ευρώ.

012_Avantis_Collection_Syrah

Κτήμα Αβαντίς Syrah Collection
Παράγεται από το καλύτερο αμπελοτόπι της οικογένειας Μούντριχα που αποδίδει με τον καλύτερο τρόπο το φρούτο και τη φινέτσα του Syrah. Χαρακτηρίζεται από συμπυκνωμένα αρώματα μαρμελάδας, μαύρων φρούτων, δαμάσκηνου, σοκολάτας, καφέ, βανίλιας, γαρίφαλου, κανέλας. Στον ουρανίσκο είναι υπερπληθωρικό, με γεύσεις υπερώριμων φρούτων, καλοδομημένες τανίνες και μακρά επίγευση.

info
Ενδεικτική τιμή στο ράφι: 22,10 ευρώ.

0007148_-11-15-l

Κτήμα Κόκκαλη Trilogia
Το Κτήμα Κόκκαλη είναι ένα μικρό οινοποιείο που παράγει μεγάλα κρασιά. Το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής προορίζεται για την αγορά της Γερμανίας. Αποτελείται μόνο από Cabernet Sauvignon από αμπελώνες που βρίσκονται στην Τριφυλία. Στη μύτη διακρίνονται αρώματα ώριμων κοκκινόσαρκων φρούτων, κερασιού, μελανιού, δέρματος, μπαχαρικών και κέδρου. Στο στόμα είναι πληθωρικό αλλά ισορροπημένο, με πολύ φινετσάτες τανίνες και μακρά επίγευση.

info
Ενδεικτική τιμή στο ράφι: 30,80 ευρώ.

Alpha_One_KRASIA

Άλφα One 2009
Το Άλφα One είναι ένα εξαιρετικό κρασί που παράγεται κάθε χρόνο από διαφορετικές ποικιλίες. Αυτό οφείλεται στο ότι ο παράγωγος αποφασίζει να εμφιαλώσει σαν Άλφα One τα 17 κορυφαία βαρέλια του. Η χρονιά του 2009 αποτελείται από 100% Negro Amaro και πρόκειται για ένα κρασί με πολυπλοκότητα από αρώματα κόκκινων φρούτων, δαμάσκηνου, βύσσινου και γλυκών μπαχαρικών. Στο στόμα είναι πλούσιο, με εκρηκτικό φρούτο, πολλές αλλά μαλακές τανίνες και επίγευση με πολύ μεγάλη διάρκεια.

info
Ενδεικτική τιμή στο ράφι: 50,70 ευρώ.

Το άρθρο της εβδομάδας