Κάθε μήνα δοκιμάζουμε και ξεχωρίζουμε 6 ετικέτες κρασιών που θα κάνουν την καλύτερη παρέα στα πιάτα της εποχής.

Δείτε τις προτάσεις μας:


Nautilus 2022

Οίνος Ερυθρωπός Ξηρός
La Tour Melas
Η οινολογική οµάδα του La Tour Melas, µε επικεφαλής τον έµπειρο Πάνο Ζουµπούλη, συνδυάζει αριστοτεχνικά σε αυτό το ροζέ τρεις δηµοφιλείς ποικιλίες σταφυλιού -Syrah, Grenache rouge, Αγιωργίτικο- από τους αµπελώνες της Φθιώτιδας. Αν και το απαλό σοµόν χρώµα του παραπέµπει στο «στυλ» της Προβηγκίας, η εξωστρεφής µύτη του µε τα περάσµατα κερασιού, γρεναδίνης, ροδάκινου και λουλουδιών, αλλά κυρίως η δύναµη και η υπόσταση στο στόµα που αρχικά κρύβονται κάτω από την κοµψότητα, τη φρεσκάδα και το φρούτο, του προσθέτουν επιπλέον «πόντους».
Τιµή: περίπου €9,50 στο ράφι


Opium 2022

Οίνος Ερυθρωπός ξηρός – Εύβοια ΠΓΕ
Οινοποιείο Λύκος
Το καλό οινοποιείο της οικογένειας Λύκου, στον Μαλακώντα της Εύβοιας, αξιοποιώντας τα χαρίσµατα της ποικιλίας Grenache rouge, προτείνει ένα ροζέ κρασί µε ιδιαίτερη προσωπικότητα. Το χρώµα του κινείται σε τόνους ρόδινους, µάλλον βαθείς, ενώ η σχεδόν «γλυκιά» µύτη του, µε τη φράουλα, το γλυκό κεράσι, την µπανάνα και το γκρέιπφρουτ να πρωταγωνιστούν σε ελαφρά πικάντικο φόντο, και η µεσαίου όγκου, ισορροπηµένη γεύση του, µε τη λογισµένη οξύτητα και το φρουτένιο τελείωµα το κάνουν ωραία επιλογή για τα ελληνικά πιάτα του καλοκαιριού.
Τιµή: περίπου €15,50 στο ράφι

Σαββατιανό Παλαιά Κλήματα 2022
Οίνος Λευκός ξηρός – Μαρκόπουλου ΠΓΕ
Οινοποιείο Παπαγιαννάκου
Ο Β. Παπαγιαννάκος έχει συνδέσει το όνοµά του µε την αναγέννηση του κατ’ εξοχήν σταφυλιού του αττικού αµπελώνα, του Σαββατιανού. Το κρασί που δοκιµάζουµε προέρχεται από κλήµατα ηλικίας άνω των 50 ετών και µη αρδευόµενα εδάφη, µε πολύ χαµηλή στρεµµατική απόδοση. Το αγαπάµε για το λεµονοπράσινο χρώµα του, την ντελικάτη µύτη, µε τα εσπεριδοειδή και τα λευκόσαρκα φρούτα να επικρατούν, και βέβαια για τη στιβαρή του παρουσία στο στόµα, που ακροβατεί ανάµεσα στη ζωντάνια και τη δύναµη. Ωραίο λεµονάτο τελείωµα.
Τιµή: περίπου €9,50 στο ράφι


Κλειδί 2022

Οίνος Λευκός Ξηρός – ∆ράμα ΠΓΕ – Κτήμα Μιχαηλίδη
Ο Ιορδάνης Μιχαηλίδης, αµπελουργός τρίτης γενιάς, δηµιούργησε, το 2008, το δικό του οινοποιείο στον Άγιο Αθανάσιο ∆ράµας. Από την ενδιαφέρουσα συλλογή του διαλέγουµε µια καθαρόαιµη Μαλαγουζιά, που έρχεται στο ποτήρι µας µε λαµπερό, ξανθοπράσινο χρώµα και εκφραστική µύτη, όπου τα αρώµατα του τριαντάφυλλου, του γιασεµιού και του νυχτολούλουδου συναντούν το ροδάκινο και το λάιµ σε πικάντικο φόντο. Στο στόµα, ο όγκος και η καλή δοµή συνδυάζονται µε ζωηρή οξύτητα και φρούτο, σε ένα αρµονικό σύνολο µε µακριά επίγευση.
Τιµή: περίπου €14,50 στο ράφι

 


Τρεις ευχές 2022

Οίνος Λευκός Ξηρός- Μακεδονία ΠΓΕ, Οινοποιία Βογιατζή
Τρεις ευχές -«καλή ρίζα» για το φύτεµα, «καλά κρασιά» για την οινοποίηση και «εις υγείαν» για την απόλαυση- δίνουν το όνοµα σε αυτό το χαριτωµένο κρασί που παντρεύει το Ασύρτικο µε το Chardonnay, δια χειρός Γιάννη Βογιατζή. Μας άρεσαν το λαµπερό, νεανικό αχνοκίτρινο χρώµα και η «γλυκιά» φρουτώδης παρουσία του στη µύτη, µε τις διακριτικές νύξεις ορυκτών. Η έκπληξη, όµως, βρίσκεται στο στόµα, όπου η θέρµη, η δύναµη και η διάρκεια συναντούν το νεύρο και το φρούτο, δηµιουργώντας ένα ισορροπηµένο και ελκυστικό σύνολο.
Τιµή: περίπου €10,50 στο ράφι

 


Themelio 2020

Οίνος Ερυθρός Ξηρός, Νεμέα ΠΟΠ Reserve
Κτήμα Γκόφα
Ένας από τους λιγότερο γνωστούς, αλλά όχι λιγότερο σηµαντικούς, παραγωγούς της Νεµέας υπογράφει αυτό το καθαρόαιµο Αγιωργίτικο. Το σκούρο πορφυρό χρώµα του διατηρεί ακόµα ιώδεις αντανακλάσεις, ενώ το πολύπλοκο µπουκέτο του περιλαµβάνει τόσo αρώµατα φρούτων όπως το κεράσι, το φραµπουάζ και το δαµάσκηνο όσο και περάσµατα µέντας, δρυός, µπαχαρικών και δέρµατος. Στο πυκνό και γεµάτο στόµα, οι τανίνες όπως και η οξύτητα κάνουν αισθητή την παρουσία τους, συνοδευόµενες από άφθονο φρούτο και ικανή αλκοόλη, και δίνοντας σοβαρές υποσχέσεις για το µέλλον.
Τιµή: περίπου €15 στο ράφι

Το άρθρο της εβδομάδας