Η 21η διοργάνωση του καθιερωμένου στο χώρο του κρασιού διαγωνισμού πραγματοποιείται στις 19, 20 και 21 Οκτωβρίου. Πρόκειται για μια σημαντική δράση για το κρασί στην Ελλάδα, που έχει ως στόχο να αναδείξει το επώνυμο ελληνικό κρασί και απόσταγμα τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Το υψηλό επίπεδο του διαγωνισμού επιβεβαιώνεται από τη συμμετοχή διεθνώς αναγνωρισμένων γευσιγνωστών, οινολόγων, Masters of Wine, sommeliers, κριτικών γεύσης, δημοσιογράφων και επαγγελματιών οίνου απ’ όλο τον κόσμο, οι οποίοι μέσα από εντατικές τυφλές γευσιγνωσίες αναδεικνύουν τους οίνους και τα αποστάγματα που ξεχωρίζουν σε βαθμολογία, διεκδικώντας ένα βραβείο.

Στα 5 τραπέζια των γευστικών δοκιμών και βαθμολόγησης των οίνων και των αμπελοοινικών αποσταγμάτων που λαμβάνουν μέρος στον φετινό Διαγωνισμό, συμμετέχουν 4 κριτές και 1 πρόεδρος ο οποίος φέρει τον τίτλο παγκόσμιας αξίας, master of wine ή master sommelier.

Ακόμη σε κάθε τραπέζι, ο Διαγωνισμός έχει φροντίσει να παρίσταται και ένας εκπαιδευόμενος γευσιγνώστης-κριτής, προκειμένου να δημιουργηθεί φυτώριο ειδικών και έμπειρων δοκιμαστών.

Πρόεδρος του Διαγωνισμού ο Έλληνας master of wine Κωνσταντίνος Λαζαράκης. Τα αποτελέσματα του 21ου ΔΔΟΑΘ θα δημοσιευθούν αμέσως μετά τις διαγωνιστικές διαδικασίες, την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου.

Η επίσημη τελετή απονομής των μεταλλίων θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Ο Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου & Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης διοργανώνεται από την ένωση «Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος».

Αναλυτικές πληροφορίες για τον Διαγωνισμό, κανονισμό, τον τρόπο διεξαγωγής του, τους χορηγούς και τη διοργάνωση, θα βρείτε στην ιστοσελίδα www.tiwc.gr

Δείτε επίσης:

Προτείνουμε 6 κρασιά για τον Οκτώβριο

Οινικές αρμονίες: Ημίσκληρο τυρί με 4 πιπέρια και 2 κρασιά έκπληξη

Νάουσα: Πείραμα με παλαίωση κρασιού μέσα σε ποτάμι

Το άρθρο της εβδομάδας