Την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε τα κρασιά του Abelon by Κτήμα Μπριντζίκη σε εκδήλωση με δείπνο, που πραγματοποιήθηκε στο εστιατόριο Cookoovaya. Το Abelon by Κτήμα Μπριντζίκη έχει τέσσερα «φυσικά κρασιά» στη συλλογή του, ένα λευκό, ένα orange, ένα ροζέ και ένα ερυθρό. Και τι σημαίνει «φυσικά κρασιά»; Πρόκειται για κρασιά από ελληνικές ποικιλίες που ακολουθούν την φιλοσοφία των ήπιων φυσικών οινοποιήσεων με την οινολογική φροντίδα του Dr Γιώργου Κοτσερίδη που έχει αναλάβει σύμβουλος οινολόγος του Κτήματος τα τελευταία χρόνια.

Το λευκό «Τινακτορώγος», είναι η μοναδική μονοποικιλιακή έκφραση της ομώνυμης ποικιλίας που εδώ και χρόνια αναβιώνει με επιτυχία το Κτήμα Μπριντζίκη. To «Esperos» είναι ένα σύνθετο ‘orange’ (skin contact – ζύμωση σε επαφή με τις φλούδες δηλαδή) κρασί που μας συστήνει ξανά το σπουδαίο Ασύρτικο. Το γεμάτο φρεσκάδα «ροζέ Αυγουστιάτης» και το συμπυκνωμένο και πολύπλοκο ερυθρό «Green Αυγουστιάτης», είναι δύο εκφράσεις που αναδεικνύουν τα εξαιρετικά ποιοτικά χαρακτηριστικά αυτής την σπάνιας αυτόχθονης ποικιλίας της Ηλίας.

Το Κτήμα Μπριντζίκη βρίσκεται στην δυτική Πελοπόννησο, στο χωριό Λαντζόι στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας. Η Οικογένεια Μπριντζίκη, ίδρυσε το 1994 του οινοποιείο της, με όραμα τη δημιουργία μοναδικών οίνων στους οποίους να είναι ευδιάκριτα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής. Όλοι οι αμπελώνες της οικογένειας καλλιεργούνται βιολογικά, ενώ οι εγκαταστάσεις του οινοποιείου είναι οι μοναδικές στη Ελλάδα με απολύτως μηδενικό ενεργειακό ίχνος. Συγκεκριμένα, χρησιμοποιείται ηλιακή ενέργεια και γεωθερμία για όλες τις ανάγκες των υποδομών αφήνοντας τη φύση αλώβητη από τις δραστηριότητές του κτήματος.

Περισσότερα στο https://www.brintzikis.com/

Δείτε επίσης:

Αν οι μαντλέν του Προυστ είχαν και κλημεντίνες

Πώς να κάνετε το δείπνο στο σπίτι να μοιάζει με έξοδο!

18 είδη πιπεριάς που πρέπει να γνωρίζετε (και πόσο «καυτές» είναι)

 

 

Το άρθρο της εβδομάδας