Βρίσκεστε σε διακοπές στο νησί της Πάρου. Χαζεύετε μαγεμένοι τον ήλιο που βυθίζεται αργά στα νερά του Αιγαίου. Ένα ελαφρύ μελτεμάκι δροσίζει την ατμόσφαιρα και οι τελευταίες αχτίδες του ήλιου παιχνιδίζουν στο λυγερόκορμο ποτήρι σας με το κρασί. Τσουγκρίζετε τα ποτήρια και απολαμβάνετε μια ακόμη γουλιά από το ροζέ ημιαφρώδες κρασί «Αφρός του Νησιού».

Είναι η καινούργια ετικέτα που ήρθε να προστεθεί στην γκάμα των κρασιών «Το κρασί του Νησιού» του οινοποιού και οινολόγου Γιώργου Μωραΐτη στο μικρό και γοητευτικό οινοποιείο Μoraitico. Η Πάρος είναι ένα νησί με παράδοση στην αμπελοκαλλιέργεια και ο τέταρτης γενιάς οινοποιός Γιώργος Μωραΐτης επιμένει με αγάπη και τέχνη να καλλιεργεί τα 40 στρέμματα βιολογικό αμπελώνα του στη Νάουσα. Με το καινούργιο του κρασί, το ροζέ ημιαφρώδες «Αφρός του Νησιού», κάνει ένα βήμα παραπέρα εκμεταλλευόμενος τα χαρακτηριστικά των ελληνικών ποικιλιών Μαλαγουζιά και Μαυροτράγανο 5% που συμμετέχει στο χαρμάνι. «Με τέτοια καλή πρώτη ύλη εφάρμοσα τη Méthode Charmat, με πραγματοποίηση της δεύτερης ζύμωσης σε κλειστές δεξαμενές, που χάρισε στο κρασί δροσιστικές φυσαλίδες», λέει ο οινοποιός και προσθέτει: «Μου αρέσει το στυλ του ημιαφρώδους κρασιού, γιατί ταιριάζει με την καλοκαιρινή διάθεση. Με ελάχιστα σάκχαρα ο «Αφρός του Νησιού» με 10% vol ταιριάζει δίπλα στο φαγητό και σε ελαφριά γλυκά».

IMG_0797

Στο ποτήρι εντυπωσιάζει το απαλό αχνό ροζέ χρώμα του με τις διακριτικές, λεπτές ζωηρές φυσαλίδες σαν λεπτοκεντημένο κορδόνι. Μύτη εκφραστική, που σε αγκαλιάζουν φίνα αρώματα φράουλας, καλοκαιρινών φρούτων και σεμνές νότες τριαντάφυλλου. Δροσιστικό, κομψό με λουλουδένιες ανάσες τελειώνει στο στόμα με ευπρόσδεκτη φρεσκάδα που ευφραίνει την ψυχή. Πράγματι, ο σύντομος, φρενήρης, χορός των φυσαλίδων και το ηδονικό χάδι τους στον ουρανίσκο ταιριάζουν στο πνεύμα των διακοπών. Η παραγωγή του ημιαφρώδους κρασιού «Αφρός του Νησιού» φτάνει στις 2.800 φιάλες, που ήδη τις τιμούν σε wine bars του Μπορντό. Φιγουράρει ωστόσο σε κάβες και εστιατόρια της Πάρου, αλλά και σε κάβες της Αθήνας.