Δροσερή και κρυστάλλινη, η Μαλαγουζιά Ζαχαριά είναι ένα κρασί που συνδυάζεται εξαιρετικά με φαγητό αλλά μπορεί να προσφερθεί και σαν απεριτίφ.

Η δημοφιλής ποικιλία έχει ταιριάξει στα εδάφη των αμπελώνων Ζαχαριά, δίνοντας ένα κρασί που χαρακτηρίζεται από λουλουδάτες και λεμονάτες νότες, με κυρίαρχα αρώματα εξωτικών φρούτων και εσπεριδοειδών. Το κομψό και λεπτό στόμα και η πιπεράτη γεύση που δηλώνει την παρουσία της ελαφρά, ταιριάζουν εξαιρετικά με θαλασσινά και ψαρικά αλλά και πιάτα της μεσογειακής κουζίνας. Συνοδεύει επίσης τυριά και σαλάτες και απολαμβάνεται κάθε στιγμή.

Zaharias_malagouzia-photo

Οι Αμπελώνες Ζαχαριά, μια από τις παλαιότερες οινοπαραγωγικές εταιρείες της περιοχής της Νεμέας, δίνουν έμφαση στις ελληνικές ποικιλίες, καταβάλλοντας προσπάθειες να αναβιώσουν και κάποιες τοπικές ξεχασμένες ποικιλίες όπως η Κυδωνίτσα, η Σκλάβα κλπ. Παράλληλα, προωθούν τη βιολογική καλλιέργεια.