Αυτό τον καιρό η «Σεμέλη» κινείται σε ρυθμούς τρύγου, όπως είναι φυσικό, τόσο στ’ αμπέλια της στο Κούτσι της Νεμέας και στη Μαντινεία, όσο και στο οινοποιείο!

Η περίοδος αυτή είναι από τις πιο έντονες του έτους και οι εργασίες που γίνονται καθορίζουν την ποιότητα του τελικού προϊόντος που απολαμβάνουμε στη φιάλη. Ταυτόχρονα, όμως, είναι και μια από τις πιο χαρούμενες και γεμάτες ενέργεια περιόδους στο οινοποιείο.

mantinia_whitesemeli roze oreinos hliosoreinos_white

Οι πρώτες ενδείξεις λένε ότι τα λευκά και τα ροζέ της νέας σοδειάς από τη Σεμέλη θα αρέσουν πολύ, όπως ακριβώς έγινε και με την προηγούμενη σοδειά. Απ΄ ότι μας λέει ο Λεωνίδας Νασιάκος, οινολόγος και γενικός διευθυντής της εταιρίας, εδώ και αρκετές εβδομάδες έχει εξαντληθεί το ροζέ της γνωστής σειράς «Ορεινός Ήλιος», ενώ οι ποσότητες της πολυβραβευμένης «Σεμέλη Μαντινεία Νασιάκου» και του λευκού Ορεινού Ήλιου είναι ελάχιστες και αναμένεται να εξαντληθούν πολύ σύντομα.

Untitled

Λογικό αν σκεφθεί κανείς την αναγνώριση, που έχουν τον τελευταίο καιρό, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Οριακές είναι και οι ποσότητες των κρασιών, που απομένουν της νέας σειράς “Untitled”, που κυκλοφόρησε φέτος για πρώτη φορά και η οποία περιλαμβάνει τρία κρασιά: δύο λευκά, το Chardonnay και το Sauvignon Blanc και ένα ροζέ από Αγιωργίτικο και Syrah.

Φαίνεται ότι στη Σεμέλη η καλή διάθεση και η δημιουργικότητα περισσεύει τον τελευταίο καιρό. Και… μεταξύ μας: Απ΄ότι καταλάβαμε, κάτι νέο ετοιμάζουν πάλι. Ανυπομονούμε να μάθουμε!