Για δεύτερη συνεχή χρονιά, η 1η Νοεμβρίου καθιερώνεται ως η «Παγκόσμια Ημέρα Ξινόμαυρου» (International Xinomavro Day).
Το Ξινόμαυρο, από τις πλέον εμβληματικές και αξιόλογες ποικιλίες του ελληνικού αμπελώνα και από τις πιο χαρακτηριστικές για την οινοποιία της Βόρειας Ελλάδας, έχει μεσαίας έντασης χρώμα, υψηλή οξύτητα και πλούσιο άρωμα.
Για το λόγο αυτό, η ένωση οινοποιών «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» διακρίνοντας τη σπουδαιότητα και τη μοναδικότητα του, αποφάσισε να προχωρήσει σε αυτήν την πρωτοποριακή κίνηση που συμβάλει στην προβολή και προώθηση της ποικιλίας αυτής σε διεθνές επίπεδο. Φέτος, για να γιορτάσουμε αυτή την ιδιαίτερη ημέρα δοκιμάσαμε το «Κτήμα Άλφα Rosé».

Ένα κρασί 100% ξινόμαυρο, σε χρώμα απαλό ροζέ με ανταύγειες σομόν. Μύτη φρουτώδη με πλούσια αρωματική έκφραση. Με ιδιαίτερα ισορροπημένο στόμα, γεμάτο, λιπαρό και δροσερό, με εκφραστική και μακρά επίγευση.
Συνδυάζεται αρμονικά με παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις. Αναδεικνύει πιάτα που έχουν ως βάση τους την ντομάτα και τις πιπεριές Φλωρίνης όπως κοκκινιστά λαδερά, ζυμαρικά σε ελαφρές κόκκινες σάλτσες, ντομάτες γεμιστές και σούπα γκασπάτσο. Επίσης είναι ιδανική επιλογή για πίτσα, αλλά και εξωτικές κουζίνες. Απολαύστε το στους 12-14ο.