Με μία νέα premium σειρά προϊόντων καλωσορίζει το καλοκαίρι η εταιρία Semeli, προσφέροντας τρία κρασιά υψηλής ποιότητας.

Η νέα σειρά The Semeli Collection αποτελείται από τρεις οίνους, δύο λευκούς και ένα ροζέ: Το Untitled Sauvignon Blanc, το Untitled Chardonnay και το Untitled Αγιωργίτικο / Syrah.

untitled_chardonnay-new

Το Untitled Chardonnay, διαθέτει λαμπερό, αχυροκίτρινο χρώμα και χαρακτηριστικά αρώματα ροδάκινου και τροπικών φρούτων, όπως ανανά και μάνγκο, που δένουν όμορφα με την απαλή αίσθηση βανίλιας που χαρίζει το βαρέλι. Στρογγυλό στο στόμα, με μια αίσθηση γλυκύτητας που ισορροπεί ιδανικά με τη δροσερή οξύτητα και τη μακριά επίγευση.  Συνοδεύει ψητά ψάρια, όστρακα και ζυμαρικά, ενώ μπορεί να συνδυαστεί και με λιπαρά κίτρινα τυριά. Σερβίρεται στους 10-12° C.

untitled_rose_new

 

Το Untitled Sauvignon Blanc με το λαμπερό υποκίτρινο χρώμα του και τις ελαφρώς γκρι ανταύγειες, προσφέρει έντονα αρώματα εσπεριδοειδών και φρούτων του πάθους. Το γεμάτο στόμα του και η φινετσάτη οξύτητα, αναδεικνύουν έντονα την τυπικότητα της ποικιλίας. Η επίγευσή του είναι ζωηρή και μακράς διάρκειας. Συνοδεύει θαλασσινά, οστρακοειδή, ζυμαρικά με λευκές σάλτσες και σαλάτες. Σερβίρεται στους 9-11° C.

untitled_sauvignon

Τη σειρά ολοκληρώνει το ροζέ Untitled στην ημίλευκη φιάλη, από τις ποικιλίες Αγιωργίτικο και Syrah. Απαλό χρώμα κερασιού με χαρακτηριστικό άρωμα φράουλας και βύσσινου. Μέτρια αλκοόλη, που συνδυάζεται αρμονικά με τη δροσιστική οξύτητα και αφήνει στο τέλος μια νότα γλυκύτητας και φρεσκάδας συγχρόνως. Συνοδεύει ζυμαρικά με απαλές σάλτσες, μανιτάρια ή σαλάτες ενώ πίνεται και ως απεριτίφ. Σερβίρεται στους 10-11° C.

Για την οινοποίηση των νέων αυτών κρασιών αναζητήθηκε η ποιοτικότερη πρώτη ύλη σε όλη την Πελοπόννησο, ώστε να δώσει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στη φιάλη. Τα αμπελοτόπια που τελικά επιλέχθηκαν, απολαμβάνουν τον ιδανικό συνδυασμό εδάφους, προσανατολισμού και κλιματολογικών συνθηκών, παράγοντες στους οποίους οφείλεται η υψηλή ποιότητα των προϊόντων της νέας σειράς.  Πρόκειται για οίνους που κυκλοφορούν σε περιορισμένη ποσότητα και σε φιάλες τύπου Βουργουνδίας. Οι ετικέτες, minimal αλλά πάντα φίνες, στολίζουν κάθε φιάλη με ένα διαφορετικό κλειδί, που δείχνει να «ξεκλειδώνει» την απόλαυση της γεύσης κάθε ξεχωριστού κρασιού της σειράς.

info
Τους οίνους Untitled θα τους βρείτε σε επιλεγμένα εστιατόρια και κάβες. Περισσότερα για τα κρασιά της Σεμέλης Οινοποιητικής: www.semeliwines.gr