Στους προνομιακούς αμπελώνες της Νεμέας και της Μαντινείας αντίστοιχα, καλλιεργούνται βιολογικά οι ποικιλίες Μοσχοφίλερο και Αγιωργίτικο. Και οι δύο αυτές ποικιλίες έχουν αποδώσει εξαιρετικά και δίνουν κρασιά με ισορροπημένη οξύτητα και μακρά, φίνα επίγευση.

zahariaedited

Το βιολογικό Μοσχοφίλερο, με το λαμπερό χρυσοκίτρινο χρώμα του και τις ροζ ανταύγειες, είναι δροσερό και ευωδιάζει εσπεριδοειδή, κίτρο, ροδάκινο και λευκά άνθη. Το στόμα του είναι φρουτώδες, γεμάτο, βελούδινο, με ευχάριστη διάρκεια. Το υψηλό επίπεδο ποιότητας αντικατοπτρίζεται στα βραβεία που έχει ήδη λάβει στο μικρό διάστημα κυκλοφορίας του: Το 2015 συγκεκριμένα έλαβε χάλκινο μετάλλιο στον Διαγωνισμό Decanter, όπως επίσης και στους διαγωνισμούς International Wine Challenge και International Wines & Spirits Competition.

Το βιολογικό Μοσχοφίλερο των Αμπελώνων Ζαχαριά ταιριάζει ιδανικά με ψάρια και θαλασσινά, με πιάτα της ελληνικής κουζίνας και πλούσιες σαλάτες ενώ μπορεί να προσφερθεί και ως απεριτίφ.

zaharia2edited

Το βιολογικό Αγιωργίτικο ροζέ – το νεότερο της σειράς – εντυπωσιάζει με το έντονο και διαυγές χρώμα τριαντάφυλλου και τα λεπτά αρώματα φρούτων όπου κυριαρχούν το κεράσι και η φράουλα. Στο στόμα πλούσιο με δροσερή γεύση, βελούδινες τανίνες και μακρά ευγενική επίγευση.  Συνοδεύει ποικιλίες τυριών και αλλαντικών, καθώς και ζυμαρικά με κόκκινες σάλτσες όπως και πολλά πιάτα της μεσογειακής κουζίνας.

zaharia1edited

Το βιολογικό Αγιωργίτικο ερυθρό ξεχωρίζει με το βαθυκόκκινο χρώμα του, είναι πληθωρικό, με νότες από κόκκινα φρούτα, όπως αγριοκέρασο, δαμάσκηνο και φραγκοστάφυλο αλλά και πικάντικες πινελιές και νότες μπαχαρικών. Στο στόμα είναι στιβαρό, με καλοδουλεμένες ταννίνες και ωραία επίγευση. Το βιολογικό Αγιωργίτικο Ζαχαριά είναι ένα κρασί που ζητά το χρόνο του για να αναπνεύσει και να ξεδιπλώσει τα χαρακτηριστικά του. Με την παλαίωση έχει την δυνατότητα να εξελίξει ακόμα περισσότερο τα προτερήματα του. Ήδη στους διεθνείς διαγωνισμούς Decanter και International Wine Challenge του 2015 το συγκεκριμένο βιολογικό κρασί των Αμπελώνων Ζαχαριά έλαβε χάλκινο βραβείο.

Το βιολογικό Αγιωργίτικο ταιριάζει με κρεατικά, ζυμαρικά με κόκκινες σάλτσες, αλλαντικά και τυριά. Μπορείτε να το απολαύσετε ακόμη και κατά τη διάρκεια των ζεστών ημερών αφού καταναλώνεται εξίσου ευχάριστα και σε σχετικά χαμηλή θερμοκρασία, ενώ μπορεί να συνοδεύσει και γιορτινά τραπέζια.