Το Sherry, το περίφημο ενισχυμένο ισπανικό κρασί, γιορτάζεται αυτό το μήνα σε όλο τον κόσμο και το εστιατόριο Scala Vinoteca με την απίστευτη κάβα κρασιών, μπαίνει δυναμικά στις εορταστικές εκδηλώσεις με ένα Sherry-only δείπνο.

Την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου, λοιπόν, στις 20:30, τα Cellier και το Bitter Booze παρουσιάζουν τα κρασιά του νότου της Ισπανίας στο γνωστό εστιατόριο του Κολωνακίου, με τους επισκέπτες να τα συνδυάζουν με ένα ειδικά διαμορφωμένο μενού 6 πιάτων, με επιρροές από το νότο της χώρας και την Ανδαλουσία. Οικοδεσπότες της βραδιάς, ο Σταύρος Μουστάκας Οκταποδάς και ο Γιάννης Κοροβέσης (προσφάτως Sherry expert), που θα μας μιλήσουν για όλες τις κατηγορίες των Sherry, από τα φρέσκα βιολογικής παλαίωσης μέχρι τα βαθιάς (τουλάχιστον 20ετίας) και φυσικά τα γλυκά.

scala-sherry

Τι περιλαμβάνει το μενού;
* Boullabaise από σφυρίδα με bradade croutons + Valdespino Manzanilla
* Κροκέτα φρέσκιας καραβίδας με κονφί πράσινης ελιάς + Real Tessoro Fino
* Αποξηραμένο φύλλο καπνού και φρέσκος τόνος, με απαλή σάλτσα σόγιας και ξύδι Jerez + Valdespino Amontillado Tio Diego
* Σιγοψημένο Ισπανικό χοιρίδιο Presa Ιberica σε βάση από ταχίνι και σελινόριζα, σάλτσα σιναπιού και καβουρδισμένα κάσιους + Valdespino dry oloroso Don Gonzalo VOS 20 ετών
* Blinis με τσιμένι, υγρή gorgonzola και αχλάδι ποσέ σε κόκκινο κρασί + Valdespino medium oloroso VOS 20 ετών (Solera 1842)
* Μούς πικρής σοκολάτας guanaja 70% πάνω σε ζελέ από Valdespino Isabela Cream Sherry + Valdespino Pedro Jimenez El Candado

info
24/11, Spanish Sherry Dinner, Scala Vinoteca, Σίνα 50, Αθήνα, τηλ. 210 3610041.
Μαζευόμαστε λίγο μετά τις 20:00 για να ξεκινήσουμε αυστηρά 20:30. Κόστος: €65 / άτομο.

* Η παρουσία σας επιβεβαιώνεται με προαγορά στο e-shop εδώ, με κατάθεση σε τράπεζα (δείτε τους λογ/σμούς εδώ), είτε περνώντας σε ένα από τα καταστήματα Cellier.