Μια ολοκαίνουρια έκδοση που παρουσιάζει τα οφέλη της ελληνικής κουζίνας μέσα από τη βιωματική εμπειρία του συγγραφέα Ηλία Μαμαλάκη και την εμπεριστατωμένη γνώση του καθηγητή ΠΑΘΕ Δημήτρη Κουρέτα, κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ΑΡΜΟΣ.

Η διατροφική αλλά και γευστική αξία των αγαθών της ελληνικής γης παρουσιάζεται με σημαντικές πληροφορίες που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν και τον τρόπο διαχείρισής τους ώστε να διατηρούνται αναλλοίωτα τα οργανοληπτικά τους χαρακτηριστικά. Από την έκδοση – ύμνο στην εντοπιότητα και εποχικότητα φυσικά δεν λείπουν οι νόστιμες και απλές συνταγές όπως και πληροφορίες για την ιστορία διαφόρων ειδών τροφίμων. Πρόκειται ουσιαστικά για έναν πλήρη «σύμβουλο» που αφορά τη διατροφική καθημερινότητά μας, στον οποίο επίσης καταρρίπτονται και «μύθοι», αρκετούς από τους οποίους συνήθως αγνοούμε.