Στα μέσα Αυγούστου το πανεπιστήμιο Goldsmiths στο Λονδίνο ανακοίνωσε την απαγόρευση του βοδινού κρέατος από τα εστιατόρια του, για περιβαλλοντικούς λόγους. Ανάλογες επιλογές έχει κάνει και το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, που έχει αφαιρέσει από τα μενού των εστιατορίων του τόσο το βοδινό όσο και το αρνί.

Στο πλαίσιο της πολιτικής βιώσιμης διατροφής που εφαρμόζει το ακαδημαϊκό ίδρυμα, είχε ανακοινώσει ήδη από το 2016 ότι θα μειώσει την προσφορά κόκκινου κρέατος στα εστιατόρια του πανεπιστημίου, προσφέροντας περισσότερες χορτοφαγικές εναλλακτικές. Επιπλέον, προσέφεραν αρκετά πιάτα με ψάρι και θαλασσινά.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το catering του πανεπιστημίου, οι παραπάνω επιλογές έχουν οδηγήσει σε σημαντική μείωση των εκπομπών άνθρακα του ιδρύματος κατά 10,5%.

Για να μη νομίζετε όμως ότι δεν ενδιαφέρονται και για τη γεύση των φαγητών και σνακ που απολαμβάνουν οι φοιτητές τους, φρόντισαν να εκπαιδεύσουν τους σεφ τους με σεμινάρια vegan και vegetarian μαγειρικής. Επιπλέον, όπως δήλωσε στον Independent η υπεύθυνη του catering, για να μην προκαταλαμβάνουν τους φοιτητές, αντί να βάζουν κάποια ειδική σήμανση στα vegan και vegetarian πιάτα στα μενού, απλά γράφουν αναλυτικά τι περιέχει το καθένα, ενθαρρύνοντας τους να δοκιμάζουν ότι τους φαίνεται ωραίο.

«Η βιωσιμότητα είναι εξαιρετικά σημαντική για τους φοιτητές και το προσωπικό μας και θέλαμε να διασφαλίσουμε ότι ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες τους, πιέζοντας να γίνεται ότι είναι εφικτό σε ένα περιβάλλον τροφοδοσίας», σημείωσε ο επικεφαλής του catering.