Πρόσκληση σε καλλιεργητές και παραγωγούς απευθύνει ο διαχειριστής της Δημοτικής Αγοράς της Κυψέλης Impact Hub Athens και το Ευρωπαϊκό Χωριό για τη δημιουργία ενός Μποστανιού που θα τους φέρνει σε επαφή με τους καταναλωτές.

Ουσιαστικά πρόκειται για μία κοινότητα παραγωγών και καταναλωτών, που στόχο έχει την αλληλεπίδραση καλλιεργητών, οι οποίοι σέβονται το περιβάλλον και τη γη και ανθρώπων που αναζητούν ποιοτικά, γευστικά προϊόντα, τα οποία παράγονται με ηθικές και βιώσιμες διαδικασίες.

Τα μέλη της κοινότητας θα συναντιούνται κάθε Τετάρτη απόγευμα στον κεντρικό χώρο της αγοράς (Φωκίωνος Νέγρη 42). Εκεί οι καταναλωτές θα μπορούν άμεσα να κάνουν τις αγορές τους, καθώς και να συνομιλήσουν με τους παραγωγούς.

Παράλληλα, αναπτύσσεται και μια αντίστοιχη ηλεκτρονική αγορά, όπου οι καταναλωτές θα μπορούν να έχουν άμεση πρόσβαση στα προϊόντα των παραγωγών και να κάνουν ηλεκτρονικά τις παραγγελίες τους, 7 ημέρες την εβδομάδα και 24 ώρες την ημέρα. Οι ηλεκτρονικές παραγγελίες θα συμβάλλουν στον καλύτερο προγραμματισμό των αγορών και στη μείωση της σπατάλης τροφής από τη μεριά των παραγωγών, αφού θα γνωρίζουν τις επιθυμητές ποσότητες και τα είδη που χρειάζεται να συγκομίσουν. Οι καταναλωτές θα παραλαμβάνουν τα προϊόντα τη μέρα της Ανοιχτής αγοράς, δηλαδή κάθε Τετάρτη στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης.

Επιπλέον, στο πλάνο βρίσκεται και η διοργάνωση βιωματικών σεμιναρίων και εργαστηρίων γευσιγνωσίας, επισκέψεις σε αγροκτήματα και άλλες δραστηριότητες που θα ενδυναμώσουν τις σχέσεις όσων συμμετέχουν (ζωντανά και ψηφιακά), με στόχο να αναπτυχθεί μια δεμένη κοινότητα: το Μποστάνι της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης!

Εάν είστε καλλιεργητής ή παραγωγός και θέλετε να συμμετέχετε, μπορείτε να συμπληρώσετε ηλεκτρονικά την αίτηση ΕΔΩ ή να στείλετε email στο mpostanikypselis@gmail.com, έως την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου.