Μία από τις πιο εμβληματικές φιγούρες της Γαλλικής nouvelle cuisine, ο Pierre Troisgros έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών.

«Μια εμβληματική φιγούρα της σπουδαίας γαλλικής κουζίνας, ο Pierre Troisgros ήταν ένας από τους σεφ το όνομα του οποίου είχε διεθνή απήχηση στη γαστρονομία» δήλωσε ο Gwendal Poullennec, διευθυντής των οδηγών Michelin. Όπως σημείωσε, ο Γάλλος σεφ ενσωμάτωσε στην κουζίνα του την παράδοση και την καινοτομία.

Η φήμη του Troisgros ξεκίνησε στο οικογενειακό εστιατόριο, στη Ροάν. Ήταν μαζί με τον αδελφό του που ανέλαβαν το εστιατόριο Hotel Moderne, που άνοιξε το 1930 και μετονομάστηκε σε «Les Frères Troisgros» στα μέσα του 1950, δύο χρόνια αφότου πήρε το πρώτο του αστέρι Michelin. Σε αυτό το εστιατόριο, η μαγειρική ξέφυγε από τη γαλλική παράδοση, δίνοντας προτεραιότητα στα πιο ελαφρά και φρέσκα συστατικά, ανοίγοντας τον δρόμο για τη nouvelle cuisine.

Μέχρι το 1968, το εστιατόριο είχε κερδίσει 3 αστέρια Michelin. Πλέον, την παράδοση συνεχίζει ο γιος του Pierre, Michel, και οι εγγονοί του, Cesar και Leo. Το 2017, μετακόμισαν στην Ους, μια βίλα πέντε μίλια έξω από την πόλη.

Η οικογένεια διατηρεί επίσης και ένα υποκατάστημα το Τόκιο και δύο ακόμη εστιατόρια, πιο χαλαρά. Μάλιστα το France24 τους έχει αποκαλέσει ως «τη μεγαλύτερη γαστρονομική δυναστεία της χώρας».

Πηγή: Protothema.gr

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr