Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων ανακοίνωσε την ανάκληση σοκολάτας υγείας στην οποία ανιχνεύτηκε η αλλεργιογόνα ουσία (καζεΐνη γάλακτος), που δεν δηλώνεται στην επισήμανση.

Πρόκειται για το προϊόν «Σοκολάτα υγείας ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΓΕΥΣΕΩΝ ΧΡΥΣΟ» σε συσκευασία 100 γρ. με ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας 12-2020.

Συγκεκριμένα, ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας του Φορέα, στο πλαίσιο επίσημου ελέγχου για αλλεργιογόνες ουσίες, διενήργησε δειγματοληψία στη σοκολάτα υγείας και σε συνέχεια εργαστηριακού ελέγχου του δείγματος που πραγματοποιήθηκε στην Α΄ Χημική Υπηρεσία Αθηνών (Τμήμα Β΄) του Γενικού Χημείου του Κράτους, ανιχνεύτηκε η παρουσία της αλλεργιογόνας ουσίας (καζεΐνη γάλακτος).

Ο ΕΦΕΤ ζήτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του προϊόντος από την αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές, που είναι αλλεργικοί στην καζεΐνη και έχουν ήδη προμηθευτεί το προϊόν, να μην το καταναλώσουν.

Διαβάστε επίσης:
ΕΦΕΤ: Ανακαλεί παρτίδα από σουβλάκι κοτόπουλο

O ΕΦΕΤ ανακαλεί νοθευμένο μέλι
ΕΦΕΤ: Ανάκληση φυτικού υποκατάστατου τυριού

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr