Ο 49χρονος σεφ Jason Atherton ήταν ο καλεσμένος κριτής του τελικού και εκείνος που έβαλε τη σφραγίδα της τελικής βαθμολογίας για τον νικητή ή μάλλον για την πρώτη Ελληνίδα MasterChef Μαργαρίτα Νικολαΐδη! Ποιος είναι όμως ο επιδραστικός Βρετανός σεφ;

Ο σεφ είναι κάτοχος ενός αστεριού Michelin, ήταν δεξί χέρι του Gordon Ramsay στο λονδρέζινο ρεστοράν «Maze» και συμπαρουσιαστής της εκπομπής του Sky Living TV «My Kitchen Rules». Στις 16 Ιουνίου ο Jason Atherton ανοίγει στο luxury resort Santa Marina, στη Μύκονο, το πολυαναμενόμενο Mykonos Social έπειτα από την ολική μεταμόρφωση του πρώην Colonial Pool Restaurant and Bar του δημοφιλούς θερέτρου.

Μήνες τώρα το ξενοδοχειακό συγκρότημα Santa Marina ετοιμάζεται πυρετωδώς για την άφιξη του Jason Atherton. Από τους πιο επιδραστικούς Βρετανούς σεφ και τα μεγάλα ονόματα της διεθνούς σκηνής, επέλεξε τη Μύκονο για να ανοίξει το πρώτο του εστιατόριο στη Μεσόγειο επιβεβαιώνοντας τη φήμη της ως γαστρονομικός προορισμός.

Με το Mykonos Social ο Jason και η Irha Αtherton συμπληρώνουν ένα ακόμα πετράδι στο στέμμα τους αφού είναι ιδιοκτήτες του The Social Company, ενός παγκοσμίου ομίλου εστιατορίων από Ντουμπάι μέχρι Σαγκάη με πρώτο το εστιατόριο Pollen Street Social στο Λονδίνο που άνοιξε τον Απρίλιο του 2011 και βραβεύτηκε με αστέρι Michelin έξι μήνες μετά.

Και η επιλογή του Santa Marina που θα φιλοξενήσει το Mykonos Social ήταν ιδανική. No 1 resort στην Ελλάδα σύμφωνα με το Condé Nast Traveller στη λίστα με τα καλύτερα θέρετρα στον κόσμο που «θέτουν το πρότυπο που ακολουθούν άλλοι», είναι «το πιο λαμπερό μέρος να διασκεδάζεις απαρατήρητος» όπως υποστηρίζει το βρετανικό περιοδικό Tatler.

Σε προνομιακή τοποθεσία στην πλαγιά του λόφου, με πανοραμική θέα στον κόλπο του Ορνού και στα γύρω νησιά θα προσφέρει πλέον με την μπριγάδα του Atherton, γαστρονομική εμπειρία που μπορούσε να απολαύσει κανείς μόνο στις μεγάλες μητροπόλεις.

Με μια σεζόν που εκτείνεται από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο, και έχοντας απολαύσει πέρυσι ένα από τα πιο επιτυχημένα καλοκαίρια μέχρι σήμερα, το Santa Marina είναι έτοιμο πλέον για ένα πραγματικά μαγικό καλοκαίρι.

Και το Mykonos Social, το νέο εστιατόριο του Jason Atherton, αναμένεται να αποτελέσει έναν ζωντανό προορισμό για όλη την ημέρα. Δροσιστικά μεσογειακά και ελληνικά πιάτα και δημιουργικά κοκτέιλ, ιδανικά για τις μεγάλες καλοκαιρινές μέρες στην παραλία αλλά και για τα βράδια, με φόντο τη μοναδική ιδιωτική παραλία της Μυκόνου.

info
Opening: 16 Iουνίου 2021. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Santa Marina, a Luxury Collection Resort, Mykonos, επισκεφθείτε τη διεύθυνση http://www.santa-marina.gr

Δείτε επίσης:

O Bρετανός σεφ Jason Atherton στο ολοκαίνουριο Mykonos Social

Το Matsuhisa καλωσορίζει την καλοκαιρινή σεζόν με brunch

To Summer Senses Luxury Resort υποδέχεται το ελληνικό καλοκαίρι στις 20 Μαΐου!

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr