Η ομάδα της Wise Greece, μιας δυνατής πρωτοβουλίας για την ενίσχυση των μικρών Ελλήνων παραγωγών αλλά και ευπαθών ομάδων μέσω των πωλήσεών της, αντιλαμβανόμενη την ανάγκη υποστήριξης των συνανθρώπων μας αυτή τη δύσκολη περίοδο, προβαίνει στις παρακάτω άμεσες δράσεις:

*Πραγματοποιεί ένα ανοιχτό κάλεσμα προς τους μικρούς παραγωγούς τροφίμων και ποτών όλης της χώρας, που αυτή την περίοδο πλήττονται περισσότερο από κάθε άλλη χρονική στιγμή. Επισπεύδει λοιπόν τις διαδικασίες ένταξης νέων παραγωγών στην “οικογένειά της” με στόχο να ενισχυθούν οι πωλήσεις των προϊόντων τους και να εξασφαλίσουν ένα βασικό επίπεδο βιωσιμότητας τους επόμενους δύσκολους μήνες που έρχονται.
*Το κέρδος της εταιρείας από τις πωλήσεις των προϊόντων μετατρέπεται σε Δωρεές τροφίμων σε Συσσίτια, Κοινωνικά Παντοπωλεία και Δομές φιλοξενίας παιδιών ή ηλικιωμένων, τα οποία δυσκολεύονται ακόμα περισσότερο αυτή την περίοδο να εξασφαλίσουν τα βασικά τρόφιμα που χρειάζονται.
*Δημιουργεί υπηρεσία delivery τροφίμων πρώτης ανάγκης, τα οποία παραδίδονται δωρεάν σε συνανθρώπους μας που δυσκολεύονται ή αποφεύγουν να μετακινηθούν εκτός σπιτιού για προμήθειες.

Λίγα λόγια για τη Wise Greece
H Wise Greece είναι μία πολυβραβευμένη μη κερδοσκοπική Κίνηση με διπλό σκοπό: Από τη μία πλευρά προωθεί σε 200 καταστήματα στην Ελλάδα και σε 8 χώρες στο εξωτερικό τα προϊόντα των μικρών παραγωγών της Ελλάδας, ενώ μετατρέπει το δικό της κέρδος από την πώληση των προϊόντων σε τρόφιμα για παιδιά, οικογένειες, άστεγους και ηλικιωμένους που έχουν ανάγκη. Σκοπός της είναι από τη μία πλευρά να βοηθά τους μικρούς Έλληνες παραγωγούς να αναπτυχθούν και να εξάγουν τα προϊόντα τους, ενώ από την άλλη πλευρά να καταφέρνει να προσφέρει διαρκώς τρόφιμα υψηλής ποιότητας σε Ιδρύματα και Ορφανοτροφεία που τα χρειάζονται. Περισσότερα από 2.500 προϊόντα και 100 Έλληνες παραγωγοί, έχουν συσπειρωθεί και συμμετέχουν στην Κίνηση Wise Greece μέχρι σήμερα, ενώ έχουν διατεθεί δεκάδες τόνοι τρόφιμα σε Ιδρύματα όλης της χώρας. Έχει λάβει αρκετά τιμητικά Βραβεία για τις δράσεις και το μοντέλο λειτουργίας της, ανάμεσα στα οποία τα Βραβεία “Νησίδες Ποιότητας” από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, το “Innovative Fundraising Award” από το British Council, το “Start Up Award” στην κατηγορία Βιώσιμη Ανάπτυξη, το “Voluntary Action Award” στην κατηγορία Κοινωνία & Οικονομία, αλλά και ανώτερα διεθνή βραβεία γεύσης για τα προϊόντα της, όπως τα “Great Taste Awards”. Πρόσφατα, έλαβε το Ευρωπαϊκό “Social Challenge Award”, που δίδεται σε φορείς που προσφέρουν καινοτόμες λύσεις στα πιο σημαντικά προβλήματα της Ευρώπης, το “Future Generations Award”, που πραγματοποιήθηκε με συμμετοχές από 4 χώρες και το Beyond Plastic Mediterranean από το Prince Albert II of Monaco Foundation.

info
www.wisegreece.com

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr