Τον στόχο να αποκτήσουν οι χώροι εστίασης το 80% της δυναμικότητας που είχαν πριν την επιδημία, θέτει το υπουργείο Ανάπτυξης, μελετώντας τις δυνατότητες επέκτασής τους ακόμη και οδόστρωμα.

Γι αυτό το λόγο ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης και ο υφυπουργός, Νίκος Παπαθανάσης επισκέφθηκαν την Τετάρτη 6 Μαΐου χώρους εστίασης στην Καλλιθέα. Στόχος τους, να μελετηθούν οι κανόνες οι οποίοι πρόκειται να εφαρμοστούν ώστε να δοθεί η μέγιστη δυναμική χωρητικότητας στους χώρους εστίασης, προκειμένου να λειτουργήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Η μελέτη των κανόνων θα συνεχιστεί, ώστε να αποκτήσουν οι χώροι εστίασης τουλάχιστον το 80% της δυναμικότητας που είχαν προ της έναρξης της κρίσης. Η προσπάθεια εστιάζεται στο να δοθεί όσο περισσότερος ζωτικός χώρος, όχι μόνο στο εξωτερικό των χώρων εστίασης, αλλά και στο εσωτερικό τους, με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τον φυσικό φωτισμό και αερισμό και τη λειτουργία του ως ημιυπαιθρίου χώρου και χωρίς κλιματισμό.

Όσον αφορά στον εξωτερικό χώρο, εκτιμάται ότι η επέκταση των τραπεζοκαθισμάτων μπορεί να πραγματοποιηθεί, με προσοχή στη δυνατότητα απρόσκοπτης διέλευσης ατόμων με αναπηρία, πεζών και συμπολιτών με καροτσάκια, όχι μόνο στο πεζοδρόμιο και άλλους δημόσιους χώρους, αλλά και στο οδόστρωμα.

Δείτε επίσης:
Διαμαρτυρία εστιατόρων: Οι πλατείες γέμισαν άδειες καρέκλες (Φωτογραφίες)

Κορωνοϊός – Χαρδαλιάς: Απαγορεύονται τα άτυπα πάρτι και τα takeaway ποτά

Κορωνοιός: Ανοίγουν νωρίτερα τα μαγαζιά εστίασης;

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr