Ο πρώτος μη-Γάλλος που που βρέθηκε στη θέση του γενικού διευθυντή της σειράς εκδόσεων του έγκριτου Οδηγού Michelin, ανακοίνωσε σήμερα ότι μετά από επτά χρόνια αποχωρεί από τον όμιλο εν όψει της νέας συνεργασίας του με την αλυσίδα πολυτελών ξενοδοχείων Jumeirah.

Κατά τη θητεία του κου Ellis ο Οδηγός Michelin επεκτάθηκε κατά 31 εκδόσεις σε 30 χώρες ενώ δήλωσε ότι επίσημα αποχωρεί από τα καθήκοντά του το Σεπτέμβριο προκειμένου να αναλάβει τη θέση του υπεύθυνου γαστρονομίας στον Jumeirah, όμιλο που έχει ξενοδοχεία σε Κίνα, Αραβικά Εμιράτα και Ευρώπη. «Ζήτω ο Οδηγός Michelin» είπε χαρακτηριστικά σε σχετική ανακοίνωση ο κ. Ellis ανακοινώνοντας την αποχώρησή του. «Οι επιθεωρητές είναι η καρδιά του, που χτυπά δυνατά. Το πάθος και η εμπειρία τους είναι αναμφισβήτητες σταθερές και ήταν μεγάλη μου τιμή να συνεργάζομαι μαζί τους για αυτή την επταετία», είπε συμπληρώνοντας.

Ο κ. Ellis, που γεννήθηκε στο Κολοράντο, έκανε το πρώτο του ταξίδι στη Γαλλία σε εφηβική ηλικία και αυτό το ταξίδι πυροδότησε και την επιθυμία του να γίνει σεφ. Επέστρεψε στο Παρίσι και εργάστηκε ως βοηθός σε εστιατόριο βραβευμένο με αστέρι Michelin όταν στην πορεία συνειδητοποίησε, όπως τόνισε, ότι «τελικά ήμουν φτιαγμένος για πελάτης και όχι για μάγειρας».

Φωτογραφία: Le Point