Ιδιαίτερα καλή ήταν για τα ελληνικά αποστάγματα η προηγούμενη χρονιά, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Eurostat, που επεξεργάστηκε ο Σύνδεσμος Ελλήνων Παραγωγών Αποσταγμάτων & Αλκοολούχων Ποτών.

Ειδικότερα, σημειώθηκε αύξηση κατά 0,72% (σε αξία) και κατά 4,30% (σε ποσότητα) συνολικά στις εξαγωγές ελληνικών αποσταγμάτων για το 2019. Σύμφωνα με τα στοιχεία, κύριος δέκτης των ελληνικών αποσταγμάτων ήταν η Ευρώπη, που απορροφά το 80% της συνολικής ποσότητας τους με βασικότερη χώρα προορισμού την Γερμανία. Όσον αφορά τις τρίτες χώρες, παρατηρείται κι εκεί αύξηση στις ελληνικές εξαγωγές αποσταγμάτων σε όγκο κατά 7,04%.

Κυριότερο εξαγόμενο προϊόν της ελληνικής ποτοποιίας αποτελεί το ούζο, καθώς, για το 2019, καταλαμβάνει το 68% (σε όγκο) του συνόλου των εξαγωγών ελληνικών αποσταγμάτων. Λόγω της υψηλής ποιότητάς του, φαίνεται να έχει καθιερωθεί ακόμα και σε μεγάλες χώρες του εξωτερικού, όπως η Γερμανία και μπορεί να ανταγωνίζεται επάξια αλκοολούχα, που προέρχονται από χώρες με παράδοση στις εξαγωγές τοπικών αλκοολούχων όπως η Ιταλία, η Ισπανία, η Γαλλία κ.λπ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε επίσης:
Ούζo: Πώς να το πιεις και πώς να το… μαγειρέψεις!

«Άλμα» στις εξαγωγές φρούτων και λαχανικών το Α’ τρίμηνο 2020

Αυξάνονται οι εξαγωγές κρασιών με Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr