Πτώση των τιμών κατά 15-20%. Ενδεικτικά το χταπόδι ξεκινά από 8 ευρώ και καταλήγει σε 16 ευρώ ενώ πέρυσι έφτανε τα 19 -Η σουπιά έχει 11,80 ευρώ ενώ πέρυσι είχε 14 ευρώ.

Οι πάγκοι των ιχθυοπωλείων στη Βαρβάκειο είναι γεμάτοι με θαλασσινά και οι ιχθυοπώλες περιμένουν τους τελευταίους πολίτες που δεν πρόλαβαν να ψωνίσουν τις προηγούμενες ημέρες να αγοράσουν τα απαραίτητα προϊόντα για το σαρακοστιανό τραπέζι.

Σύμφωνα με τους επαγγελματίες της ιχθυαγοράς, η οποία έχει μπει για τα καλά σε εορταστικό κλίμα, η κίνηση παρουσιάζεται αυξημένη ενώ σήμερα Καθαρά Δευτέρα θα κορυφωθεί.

Οι τιμές των προϊόντων βρίσκονται σε ικανοποιητικά επίπεδα και η κίνηση τις προηγούμενες ημέρες ήταν καλή. Το φετινό Σαρακοστιανό τραπέζι αναμένεται να είναι φθηνότερο. Οι τιμές σε θαλασσινά και οστρακοειδή σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, είναι αρκετά χαμηλότερες σε σύγκριση με πέρυσι.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ψαραγοράς, Σπύρο Κοράκη, φέτος λόγω του ευνοϊκού καιρού ο καταναλωτής θα βρει κάθε λογής ψάρι στην Βαρβάκειο αγορά. Υπάρχει επίσης μια πτώση των τιμών κατά 15-20 τοις εκατό. Το χταπόδι ξεκινά από 8 ευρώ και καταλήγει σε 16 ευρώ ενώ αντίστοιχα πέρυσι έφτανε τα 19 ευρώ. Η σουπιά έχει 11,80 ευρώ ενώ πέρυσι είχε 14 ευρώ.

Ανοιχτά για τους καταναλωτές θα παραμείνουν τα περισσότερα καταστήματα στην Κεντρική Αγορά του Καταναλωτή στο Ρέντη (ΟΚΑΑ), αλλά και η κεντρική ιχθυαγορά στη Βαρβάκειο μέχρι τις 2 το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας.

Ανοιχτά θα είναι επίσης τα ιχθυοπωλεία, οι φούρνοι και τα μίνι μάρκετ.Τα σούπερ μάρκετ θα παραμείνουν κλειστά.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr