Η Ντίσνεϊλαντ άνοιξε τις πόρτες της το 1955 και από τότε όλα έχουν αλλάξει πολύ ακόμη και τα μενού των εστιατορίων της. Πρόσφατα, μάλιστα, βρέθηκε το μενού από το παλιό Tahitian Terrace Restaurant. Αυτό το εστιατόριο άνοιξε το 1962 και τελικά έκλεισε το 1993 και το μενού του ήταν επικεντρωμένο στο μπάρμπεκιου, στις γαρίδες με ανανά και στις φρέσκες σαλάτες για γαρνιτούρα.

Κοιτάζοντας αυτό το vintage μενού είναι γεμάτο από χαριτωμένα σχέδια γυναικών και πολύχρωμα πουλιά, ενώ κάποιος μπορεί να βρει φιλέτα, μπριζόλα χοιρινό, μαριναρισμένο κοτόπουλο και παγωτό καρύδας-ανανά και κέικ ρούμι. Ωστόσο, εντύπωση προκαλεί ότι το πιο ακριβό στοιχείο στο μενού είναι η τεριγιάτικη μαριναρισμένη φιλέτα με λαχανικά, ρύζι και φρέσκο ανανά που κόστιζε μόνο 3,95 δολάρια. Έτσι ξεκίνησε να γίνεται viral είδηση στο διαδίκτυο εξαιτίας των χαμηλών τιμών, ωστόσο η αλήθεια είναι πως μιλάμε για άλλη κατάσταση πληθωρισμού. Μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία για τον πληθυρισμό τότε το $1 το 1960 ήταν ίσο με 8,72 δολάρια τώρα, έτσι μπορούμε να διαπιστώσουμε ότι τελικά ήταν ένα αρκετά ακριβό εστιατόριο. Δείτε το μενού…μεταφέρει σε μία άλλη εποχή.

Διαβάστε περισσότερα:
Παραμυθένιο μπαρ με έμπνευση από την Πεντάμορφη και το Τέρας

H Πεντάμορφη, το Τέρας και το τσάι!

Ανακαλύψαμε ένα καφέ βγαλμένο από τα παραμύθια

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr