Η τελετή απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας για το 2020 πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 13 Ιουλίου στο ξενοδοχείο Makedonia Palace της Θεσσαλονίκης.

Το Varoulko Seaside του Λευτέρη Λαζάρου διατήρησε την πρωτιά που είχε από την περσινή χρονιά ενώ συνολικά, κατά τη διάρκεια της τελετής απονεμήθηκαν 57 βραβεία σε εστιατόρια όλης της Ελλάδας, τα οποία συγκέντρωσαν βαθμολογία από 14/20 και πάνω. Ήταν μια τελετή απονομής διαφορετική από τις προηγούμενες, καθώς το αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο όπως είναι φυσικό περιόρισε τον αριθμό των προσκεκλημένων στα 120 άτομα και ενώ τα μέτρα προστασίας (εξαερισμός, απουσία art de la table, αντισηπτικά, διαγραμμίσεις κλπ) ήταν δρακόντεια σε όλη τη διάρκεια της βραδιάς από την είσοδο μέχρι και το δείπνο προς τιμήν των βραβευθέντων.

Μετά τις απονομές οι προσκεκλημένοι απόλαυσαν ένα εξαιρετικό δείπνο με την υπογραφή του πολυβραβευμένου σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου, executive chef του Makedonia Palace, με θέμα τη νέα εξελιγμένη ελληνική κουζίνα. Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε και φέτος υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Τα εστιατόρια που διακρίθηκαν
Αθήνα
Varoulko Seaside – Μικρολίμανο (16/20)
Tudor Hall-Αθήνα (15,5/20)
Aleria-Αθήνα (15/20)
Sense-Αθήνα (14,5/20)
Ark-Γλυφάδα (14/20)
Artisanal Lounge & Gardens (14/20)
Βασίλαινας (14/20)
Μαγικές κατσαρόλες (14/20)

Θεσσαλονίκη
Salonica Restaurant & Bar-Φάληρο (15/20)
Clochard- Κέρντρο (14,5/20)
Χαρούπι-Λαδάδικα (14,5/20)
Ambrosia-Περίχωρα Θεσσαλονίκης (14/20)
Dome Real Cuisine-Περίχωρα Θεσσαλονίκης (14/20)
Το Μανιτάρι-Ανατολική Θεσσαλονίκη (14/20)

Χαλκιδική
Τομάτα-Σάνη (15/20)
Bubo Fine Dining Restaurant-Βουρβουρού (14,5/20)
Μπουκαδούρα-Νικήτη (14/20)

Νησιά
Noble Gourmet Restaurant
-Ρόδος (15,5/20)
Petra Restaurant-Σαντορίνη (15/20)
Σελήνη-Σαντορίνη (15/20)
Baos-Μύκονοσ (14,5/20)
Cabbanes-Μύκονος (14,5/20)
Five Senses Art Kouzina-Ρόδος, Λίνδος (14,5/20)
Μαραθιά-Τήνος (14,5/20)
Black Rock-Σαντορίνη (14/20)
Ceasar-Ρόδος, Λίνδος (14/20)
Fly Away-Σαντρίνη, Ημεροβίγλι (14/20)
Το Θαλασσάκι-Τήνος, Όρμος Υστερνίων (14/20)
Iθaka-Ίος, Όρμος, (14/20)
Το Λημέρι του Ληστή, Ρόδος, Προφύλια (14//20)
Μαυρίκος, Ρόδος, Λίνδος (14/20)
Noa, Μύκονος (14/20)
Παράγκα, Ρόδος, Απόλλωνα (14/20)
Pomo d’ Oro, Κέρκυρα (14/20)
Ρόζας, Σαντορίνη, Βουρβούλος (14/20)
Toula’s Gatsronomy, Κέρκυρα, Νησάκι (14/20)

Κρήτη
J-Tree, Ιεράπετρα (14,5/20)
La Buillabaisse, Άγιος Νικόλαος (14,5/20)
Old Mill, Ελούντα (14.5/20)
Yacht Club, Ελούντα (14,5/20)
Αλέκος, Αρμένοι (14/20)
Avli, Ρέθυμνο (14/20)
Ferryman, Ελούντα (14/20)
Λεβέντης, Άνω Σταλός (14/20)
Ntore, Ηράκλειο (14/20)
Ονήσιμος, Ηράκλειο (14/20)
Pelagos Seaside, Κουτσουνάρι (14/20)
Χρυσόστομος, Χανιά (14/20)

Υπόλοιπη Ελλάδα
Kooc Taverna Secrets, Ν. Μεσσηνίας, Πύλος (14/20)
Barbouni, Ν. Μεσσηνίας, Πύλος (14/20)
Γαστροδρόμιο εν Ολύμπω, Ν. Πιερίας, Λιτόχωρο (14/20)
6 Κλειδιά, Ν. Μαγνησίας, Άφυσσος (14/20)
Θωμάς, Σκλήθρο (14/20)
Κοντοσώρος, Ν. Φλώρινας, Ξινό Νερό (14/20)
Ναουμίδης, Ν. Φλώρινας, Άγιος Παντελεήμονας (14/20)
Sesa, Ν. Πρεβέζης, Πρέβεζα (14/20)
Χάραμα, Ν. Ημαθίας, Αρκοχώρι (14/20)

Δείτε επίσης

Krabo beach: Για φαγητό στην πιο boho chic παραλία της πόλης

Botrini’s: Ένα γευστικό ταξίδι στην Ελλάδα με την υπογραφή του Έκτορα Μποτρίνι

Τhe Wild – Taverna: Παράδοση και απλότητα σε μια «άλλη» Μύκονο

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr