Ο χυμός πορτοκαλιού, θα λέγαμε, πως είναι ο πιο δημοφιλής χυμός στον κόσμο. Τι συμβαίνει, όμως και το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μία αύξηση στη τιμή του σε παγκόσμια κλίμακα και ποιος ο ρόλος του κορωνοϊού;

Γενικά, υπάρχει μία «πράσινη» τάση σε παγκόσμιο επίπεδο και μια στροφή στην υγιεινή ζωή. Ενδεικτικό είναι πως η vegan διατροφή κερδίζει συνεχώς νέους οπαδούς για αυτό και ο χυμός πορτοκαλιού είναι διαχρονικά στις πρώτες κατηγορίες για μια καλή ζωή. Αυτό δείχνει και η άνοδος της τιμής των πορτοκαλιών κατά 20%, που σημειώθηκε αυτό τον μήνα σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ωστόσο, παρότι η ζήτηση κινείται ανοδικά, η προσφορά έχει αντίστροφη πορεία, καθώς οι παραγωγοί αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην εξαγωγή των πορτοκαλιών κυρίως λόγω των περιορισμών που έχουν τεθεί. Η κατάσταση αυτή είχε ως αποτέλεσμα την άνοδο στη λεγόμενη «προθεσμιακή τιμή» του χυμού πορτοκαλιού, που υποδηλώνει το κόστος της παράδοσης για τους επόμενους μήνες.

«Πανδημίες σαν αυτή του Covid-19 πλήττουν τόσο την προσφορά όσο και τη ζήτηση. Τα οφέλη που προσφέρει στο ανοσοποιητικό σύστημα το πορτοκάλι είναι ο λόγος της αυξημένης ζήτησης, ενώ οι περιορισμοί στις μεταφορές, που επιβλήθηκαν τον τελευταίο μήνα, καθιστούν την παροχή πολλών τροφίμων δύσκολη», τόνισε ο Στέφεν Ινέζ, επικεφαλής της AxiCorp, που ειδικεύεται στις στρατηγικές που αναπτύσσουν οι αγορές.

Διαβάστε ακόμη:
Κορωνοϊός: Τα τρόφιμα που έγιναν ανάρπαστα στα σούπερ μάρκετ

Κορωνοϊός: Βραβευμένο εστιατόριο της Νέας Υόρκης ετοιμάζει 1.000 γεύματα τη μέρα για άτομα σε ανάγκη

Νέο ωράριο λειτουργίας για τα σούπερ μάρκετ λόγω Πάσχα

 

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr