Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων συμμετείχε την Τετάρτη στην πανευρωπαϊκή εκδήλωση διαμαρτυρίας «άδειες καρέκλες» («empty chairs»), η οποία πραγματοποιήθηκε σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.

Η διαμαρτυρία αποτελεί μια συμβολική βουβή πράξη του κλάδου της εστίασης και διασκέδασης, την οποία θα υλοποιηθεί από την ΠΟΕΣΕ, χωρίς την παρουσία των ανθρώπων του κλάδου. Αίτημα είναι η εξεύρεση αποτελεσματικών λύσεων για την επιβίωση των επαγγελματιών του κλάδου της εστίασης και της διασκέδασης.

Ειδικότερα, οι επαγγελματίες του κλάδου της εστιάσης βλέποντας την κατάσταση «αμετάβλητη και χωρίς ουσιαστικές παρεμβάσεις της Κυβέρνησης για το επάγγελμά τους» συμμετέχουν στην εκδήλωση διαμαρτυρίας που ανακοίνωσε η Π.Ο.Ε.Σ.Ε. Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση τους αναφέρουν τα εξής: «Η ΠΟΕΣΕ συμμετέχει στην πανευρωπαϊκή εκδήλωση διαμαρτυρίας «emptychairs», η οποία θα λάβει χώρα την Τετάρτη 6 Μαΐου και ώρα 20.00 σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, εκδηλώσεις τις οποίες θα υλοποιήσουν οι πρωτοβάθμιοι σύλλογοι. Η κεντρική εκδήλωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί ίδια μέρα και ώρα στην πλατεία Συντάγματος με την τοποθέτηση άδειων καρεκλών.

Η διαμαρτυρία αποτελεί μια συμβολική βουβή πράξη του Κλάδου της Εστίασης και Διασκέδασης, θα υλοποιηθεί από την ΠΟΕΣΕ, χωρίς την παρουσία των συναδέλφων του Κλάδου. Αίτημά μας είναι η εξεύρεση αποτελεσματικών λύσεων για την επιβίωση των επαγγελματιών του Κλάδου της Εστίασης και Διασκέδασης».

Η εικόνα στο Σύνταγμα

H εικόνα στη Θεσσαλονίκη
Συμβολική διαμαρτυρία με άδειες καρέκλες πραγματοποίησαν μέλη της Ένωσης Εστιατόρων Ψητοπωλών Καφέ Μπαρ Θεσσαλονίκης, στον Λευκό Πύργο. Παράλληλα, έστρωσαν τραπέζι με φωτογραφίες πολιτικών αρχηγών και ένα χαρτί που γράφει «οι υπόλοιπες θα μείνουν άδειες;».

H εικόνα στην Πάτρα
Στο μεταξύ, ο πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ, Σπύρος Στεργίου, μιλώντας στο thebest.gr για τη συμβολική αυτή δράση, επεσήμανε πως το τραπέζι που έχει στηθεί απευθύνεται στις πολιτικές δυνάμεις του τόπου, ως έκκληση να ακούσουν τη φωνή των επαγγελματιών της εστίασης, ενώ αναφέρθηκε και στα περιστατικά των άτυπων πάρτι που στήνονται, λέγοντας πως λιγοστοί σε όλη την Ελλάδα κάνουν πολύ κακό στην εικόνα του κλάδου, είναι κάποιοι εξυπνάκηδες που καταστρατηγούν τα πάντα.

Η εικόνα στην Κρήτη
Αντιδρώντας συμβολικά, οι επιχειρηματίες του τομέα της εστίασης, προχώρησαν το απόγευμα σε συμβολική διαμαρτυρία τοποθετώντας άδειες καρέκλες στην πλατεία Καλλεργών, στα Λιοντάρια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Protothema.gr

Δείτε επίσης:
Κορωνοϊός – Χαρδαλιάς: Απαγορεύονται τα άτυπα πάρτι και τα takeaway ποτά

Επιχειρήσεις εστίασης: Πώς θα αξιοποιηθούν και οι ημιυπαίθριοι

Επιχειρήσεις εστίασης: Πιο πολλά και στον δρόμο «τραπεζάκια έξω»

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr