Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς θα αρχίσει και η διανομή ζεστών γευμάτων στους μαθητές των σχολείων των δήμων, που έχουν επιλεγεί και ενταχθεί στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, δήλωσε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Η υφυπουργός μιλώντας στη Βουλή, ξεκαθάρισε πως «ό,τι από αυτά που βρήκαμε θεωρούμε θετικό, δεν το γκρεμίζουμε και χτίζουμε πάνω σε αυτό. Έτσι και χτίζουμε πάνω στην πολιτική των σχολικών γευμάτων, χτίζουμε πάνω σε αυτή την πολιτική με θέρμη». Επιπλέον, ενημέρωσε ότι τα σχολικά ζεστά γεύματα θα ξεκινήσουν φέτος για πρώτη φορά από τον Σεπτέμβριο, καθώς τροποποιήθηκαν οι συμβάσεις που δεν έτρεξαν όταν τα σχολεία παρέμειναν κλειστά λόγω κορωνοϊού.

Η ίδια επισήμανε ότι τα οφέλη του προγράμματος είναι πολλαπλά, «διότι οι δήμοι και τα σχολεία εντός αυτών, έχουν επιλεγεί με κοινωνικοοικονομικά κριτήρια, ώστε το κράτος να στηρίζει στις δύσκολες μέρες αυτές και δη του κορωνοϊού, τις οικογένειες που έχουν ακόμα περισσότερο ανάγκη. Εξάλλου, πέρα από κοινωνικοοικονομικά κριτήρια, τα κριτήρια είναι και διατροφικά, αφού το πρόγραμμα επιδιώκει και τη διατροφική εκπαίδευση των παιδιών, μέσα από γεύματα τα οποία είναι σωστά δομημένα».

Επίκαιρη ερώτηση για τα δωρεάν σχολικά γεύματα είχε απευθύνει στην υφυπουργό ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, επικαλούμενος στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία, στη Δυτική Θεσσαλονίκη και σε άλλες περιοχές της χώρας, μικρό μέρος της προϋπολογισθείσας δαπάνης απορροφήθηκε. «Οι μειώσεις στις οποίες αναφέρεστε, δεν είναι τίποτα άλλο από τη μη απορρόφηση κονδυλίων, κατάσταση που δημιουργήθηκε ακριβώς εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού με το συνακόλουθο κλείσιμο των σχολείων», εξήγησε η κ. Μιχαηλίδου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε επίσης:
Πριν χτυπήσει το κουδούνι: 10 συνταγές για το καλαθάκι του σχολείου

Διαχείριση βάρους: Θέτοντας τις σωστές βάσεις για τα παιδιά

Η τροφή που δεν πρέπει να λείπει από το πρωινό κανενός παιδιού

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr