Ο εκπαιδευτικός όμιλος γαστρονομικών, τουριστικών και ξενοδοχειακών σπουδών τίμησε πριν λίγες ημέρες σε ειδική εκδήλωση, στις εγκαταστάσεις της σχολής, τους δύο σπουδαστές της, Κατερίνα Κατσίκα και Δημήτρη Φεσσά που κατέκτησαν την 3η θέση στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Γαστρονομίας Trophée Mille International 2019, που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Ρενς της Γαλλίας στις 18 Μαρτίου.

Οι Κατερίνα Κατσίκα και Δημήτρης Φεσσάς, ξεχώρισαν για το εξαιρετικό αποτέλεσμα στην εκτέλεση των πιάτων τους – μια αλμυρή και μια γλυκιά συνταγή – ανάμεσα σε συνολικά 12 χώρες, εντυπωσιάζοντας τους κριτές του διαγωνισμού με τις γαστρονομικές τους συνθέσεις και την άψογη συνεργασία τους με τους καθηγητές τους.

Την προετοιμασία των δύο ταλαντούχων σπουδαστών είχαν αναλάβει οι καθηγητές μαγειρικής, Μάκης Καλόσακας και Χρήστος Παναγόπουλος, καθώς και οι καθηγητές ζαχαροπλαστικής, Νικόλας Νικολακόπουλος και Χάρης Ψιλόπουλος, οι οποίοι βοήθησαν τους διαγωνιζόμενους να αντεπεξέλθουν στις απαιτητικές διαδικασίες του διαγωνισμού αξιολογώντας την εξέλιξη της προπόνησής τους. Στην τιμητική εκδήλωση που διοργάνωσε η σχολή, όλη η νικητήρια ομάδα (σπουδαστές και καθηγητές) παρέλαβαν τιμητικές πλακέτες για την επιτυχία τους από τη Διοίκηση της σχολής ενώ στη συνέχεια, όσοι παρευρεθήκαμε είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε τα πιάτα που παρουσίασαν στο διαγωνισμό σε ένα δείπνο σερβιρισμένο άψογα σε αληθινές συνθήκες εστιατορίου από τους σπουδαστές της σχολής. Στο μενού συμπεριλαμβάνονταν και τα δύο πιάτα που βραβεύτηκαν: η «Πάπια Trophee Mille» με αρωματική κρούστα μπαχαρικών και μυρωδικών, espouma γλυκιάς κολοκύθας ζελε μήλου, αφρό πίκλας και σάλτσα γλυκού κόκκινου κρασιού και το ισορροπημένο από αισθητικής και γευστικής άποψης επιδόρπιο «Elise Trophee Mille» με cremeux σμέουρο-αρμπαρόριζα, ταρτάρ φράουλας σαντιγί σαμπάνιας μασκαρπόνιε, bisquit rose de Reims με σιρόπι σαμπάνιας, ζελέ φράουλας και μαρέγκες.

Σημειώνεται ότι ο διαγωνισμός Trophée Mille International αποτελεί έναν από τους σπουδαιότερους διεθνείς διαγωνισμούς για την ανάδειξη νέων επαγγελματιών του χώρου της εστίασης με κριτική επιτροπή μια ομάδα διακεκριμένων Γάλλων που έχουν βραβευτεί με αστέρι Michelin αλλά και με τον ανώτερο τιμητικό τίτλο που μπορεί να αποδοθεί σε έναν επαγγελματία Γάλλο σεφ, εκείνον του MOF (Meilleur Ouvrier de France).

Φωτογραφία άρθρου: Anne-Emmanuelle Thion

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr