Μια πρωτοφανής διάκριση σε διεθνές επίπεδο, με 13 βραβεία σε 11 συμμετοχές των βιολογικών ελαιολάδων των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου από την Σπάρτη Λακωνίας, σημειώθηκε στον διεθνή διαγωνισμό ελαιολάδου Olivinus International Olive Oil Competition 2020 της Αργεντινής.

Μια μοναδική διάκριση τόσο για την Ελλάδα, για την Λακωνία αλλά και για Έλληνα ελαιοπαραγωγό, στον 14ο OLIVINUS International Olive Oil Competition 2020, τον τελευταίο αναγνωρισμένο παγκόσμιο διαγωνισμό ελαιολάδων για την χρονιά του 2020. Ο διεθνής διαγωνισμός OLIVINUS 2020 πραγματοποιήθηκε στην Μεντόζα της Αργεντινής, αρχές Οκτωβρίου 2020, με συμμετοχές 176 εταιρειών ελαιολάδου, από 19 χώρες του κόσμου. Αποτελεί έναν από τους πλέον αναγνωρισμένους διαγωνισμούς γευσιγνωσίας ελαιολάδων παγκοσμίως, έχοντας πολύ υψηλό βαθμό δυσκολίας, πράγμα που αποδεικνύεται από την υψηλή βαθμολογία 9 / 10 που του έχει δοθεί από την διεθνή κατάταξη EVOO World Ranking.

Αποτελεί τον πλέον σημαντικό διαγωνισμό της Λατινικής Αμερικής και γενικότερα των χωρών του Νοτίου ημισφαιρίου.
Μεγαλύτερη δυσκολία προκύπτει και από το γεγονός ότι τα ελαιόλαδα των χωρών του Νοτίου ημισφαιρίου είναι φρέσκα, σχεδόν λίγων ημερών, σε σχέση με τα δικά μας που είναι περίπου 1 (ενός) έτους από την παραγωγή τους.

Τα 13 μεγάλα βραβεία καθώς και οι πολύ υψηλές βαθμολογίες για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου είναι:
1 Mejor Saborizado Ex Aequo 2020 με βαθμολογία 98/100, 6 Gran Prestige Gold με βαθμολογίες άνω το 93/100, 3 Prestige Gold με βαθμολογίες άνω του 85/100, 2 Oro Gold και μαζί 1 εξαιρετικά τιμητική διάκριση των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου με το βραβείο Premio Diseño Serie de AOVE 2020.

Ειδικά για το ελαιόλαδο Majestic Blend evoo, το οποίο ανακηρύχτηκε ως το καλύτερο ελαιόλαδο στην κατηγορία του, με το βραβείο Mejor Saborizado Ex Aequo 2020 και με βαθμολογία 98/100.
Οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου συμμετείχαν με 11 ελαιόλαδα τους συνολικά και συγκεντρώνοντας πολύ υψηλές βαθμολογίες τιμήθηκαν με 13 μεγάλες διακρίσεις.Αναλυτικά:

MAJESTIC BLEND EVOO – Mejor Saborizado Ex Aequo 2020

MAJESTIC BLEND EVOO – ΧΡΥΣΟ GRAND PRESTIGE
ΦΥΛΛΙΚΟΝ ΠΡΩΤΕΛΑΙΟ – ΧΡΥΣΟ GRAND PRESTIGE
ΑΓΟΥΡΕΛΑΙΟ ΠΡΩΙΜΗΣ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗΣ – ΧΡΥΣΟ GRAND PRESTIGE
ΩΛΕΩΑΣΤΡΩΝ GOURMET EVOO- ΧΡΥΣΟ GRAND PRESTIGE
ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟΝ GOURMET EVOO- ΧΡΥΣΟ GRAND PRESTIGE
ΕΝΣΤΑΓΜΑ ROSEMARY – ΧΡΥΣΟ GRAND PRESTIGE

ΑΡΜΟΝΙΑ ΜΟΝΟΠΟΙΚΙΛΙΑΚΟ- ΧΡΥΣΟ PRESTIGE GOLD
ENIGMA GOURMET EVOO – ΧΡΥΣΟ PRESTIGE GOLD
ΕΝΣΤΑΓΜΑ SAGE – ΧΡΥΣΟ PRESTIGE GOLD

GEMSTONE BLEND EVOO – ΧΡΥΣΟ ORO GOLD
ΕΝΣΤΑΓΜΑ – ΧΡΥΣΟ ORO GOLD

Είναι η 1η φορά στα 14 χρόνια που λαμβάνει χώρα ο διεθνής διαγωνισμός OLIVINUS που Έλληνας παραγωγός και Ελληνικά ελαιόλαδα διακρίνονται με τόσες πολλές και υψηλές βραβεύσεις. Οι 13 βραβεύσεις αυτές στην Αργεντινή συμπληρώνουν τον μοναδικό αριθμό των 221 διεθνών βραβεύσεων για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, αριθμό ρεκόρ για Έλληνα ελαιοπαραγωγό αποκλειστικά των δικών του ελαιοπροϊόντων.

Δείτε επίσης

Βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου: Ξεχώρισαν με 5 χρυσά βραβεία στα Great Taste Awards 2020

Νέες σημαντικές βραβεύσεις ελληνικού ελαιολάδου στην Ιαπωνία

Νέα, τριπλή βράβευση των Ελαιώνων Σακελλαρόπουλου

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr