Το ελληνικό Evi Evane της Ντίνας και Μαρίας Νικολάου βραβεύθηκε ως το καλύτερο εστιατόριο ξένης κουζίνας στο Παρίσι από τον Pudlo Paris, έναν από τους πιο έγκυρους γαλλικούς οδηγούς γαστρονομίας, διάκριση που τιμά την εντατική δουλειά της ομάδας του εστιατορίου για την ανάδειξη της ελληνικής κουζίνας στο εξωτερικό.

Η απονομή πραγματοποιήθηκε σε μια λαμπρή τελετή που διοργανώθηκε στις 2 Μαΐου στο ξενοδοχείο «Four Seasons Hotel George V» στο Παρίσι παρουσία μερικών από τα ηχηρότερα ονόματα της γαλλικής γαστρονομικής σκηνής αλλά και του Έλληνα πρόξενου στη Γαλλία Ιάσονα Καστελάκη.

18198280_1521753587866095_6747853432549521800_n
Ο δημιουργός του γαστρονομικού Οδηγού, Gilles Pudlowski

«Στην καρδιά της Saint-Germain, οι αδερφές Ντίνα και Μαρία Νικολάου, που έχουν αναλάβει την κουζίνα και την σάλα αντίστοιχα, έστησαν μια ταβέρνα την οποία μετέτρεψαν σε μια διακριτική ελληνική γαστρονομική πρεσβεία. Τα καλύτερα ελαιόλαδα, κρασιά από την Πελοπόννησο και τα νησιά, κλασικές και comfort συνταγές που αποθεώνουν επιδέξια την ελληνική παράδοση με τη σοφία, τη σεμνότητα και τον ενθουσιασμό που της αρμόζει. Εμπιστευτείτε τις προτάσεις ημέρας και γευτείτε το φίνο πουρέ ρεβιθιών σερβιρισμένο με χταπόδι κονφί και φράουλες, και τον ταραμά, που είναι ο καλύτερος του Παρισιού, το αβγοτάραχο με ξύσμα λεμονιού, τους ντολμάδες με αμπελόφυλλα γεμιστά με ρύζι και σταφίδες, τις λιαστές ντομάτες και το ελληνικό γιαούρτι και φυσικά τους υπέροχους μπακαλιαροκεφτέδες που είναι το τέλειο ορεκτικό για να μοιραστείτε με την παρέα σας. Εν συντομία, συνδυασμένα με ένα ποτηράκι ούζο για καλωσόρισμα, ιδού ένας χώρος που θα σάς διακτινίσει ευθύς στις Κυκλάδες», γράφει στην προσωπική του ιστοσελίδα περιγράφοντας το Evi Evane, ο Gilles Pudlowski, δημιουργός του ομώνυμου Οδηγού και ένας από τους πιο έμπειρους κριτικούς γεύσης της χώρας. Το εστιατόριο μάλιστα εκτός από τον κ. Pudlowski προλόγισε και ο Ανδρέας Μαυρομάτης, ιδιοκτήτης του ελληνικού εστιατορίου Mavromatis που λειτουργεί στο Παρίσι από το 1981.

18194738_1521753807866073_2913890036033138971_n

gilles-p

18254309_10209573427594942_1841646065_n

«Ο γαστρονομικός τουρισμός ξεκινά από τη χώρα προέλευσης των ταξιδιωτών και σκοπός μας είναι να προϊδεάζουμε θετικά και να “εκπαιδεύσουμε” τους μελλοντικούς επισκέπτες της Ελλάδας για το τι πρόκειται να δοκιμάσουν σε ελληνικό έδαφος ώστε να έχουν μέτρο σύγκρισης και άποψη ενώ όταν επιστρέφουν, είμαστε εδώ για να “ενεργοποιούμε” τη νοσταλγία και τις γευστικές τους αναμνήσεις. Στο εστιατόριο εξάλλου δουλεύουμε ελληνικά προϊόντα με τα οποία συστήνουμε τις ελληνικές γεύσεις στο γαλλικό κοινό. Μετά το πέρας της εκδήλωσης μάλιστα προσφέραμε μερικές αντιπροσωπευτικές νοστιμιές (ελαιόλαδο, ελιές, μέλι, μπίρα, καφέ) που ήταν ευγενική χορηγία των προμηθευτών – και σημαντικών υποστηρικτών μας – στους δημοσιογράφους και ανθρώπους του χώρου της γαστρονομίας. Είναι πολύ σημαντική για όλους μας αυτή η διάκριση και μάς δίνει δύναμη να συνεχίσουμε», μάς είπε μετά τη βράβευση η Ντίνα Νικολάου.

18222561_10212353929828618_2987816883344605571_n

18222691_10212353931868669_556800633017300211_n
Οι Nicolas Sale (La Table de L’Espadon au Ritz), David Toutain (Restaurant David Toutain), Yann Couvreur (Pâtissier της χρονιάς), Akrame Benallal (Restaurant Akrame) (κάτω), ήταν μερικές από τις δυνατές παρουσίες της βραδιάς.

18222670_10212353919348356_496966054222563120_n

Θερμά συγχαρητήρια λοιπόν στην ομάδα του εστιατορίου και αυτή ας είναι η αρχή μιας ακόμα καλύτερης συνέχειας!

Φωτογραφίες: Aline Gerard, Maurice Rougemont, αρχείο Ντίνας Νικολάου

Δείτε επίσης
Η ελληνική γαστρονομία πρωταγωνιστεί στη φετινή Sial
Ένα ελληνικό «Kilikio» στο Παρίσι
Evi Evane Mézès: Από το Παρίσι με αγάπη

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr