Ο σεφ Γιανίκ Ντελπές, ο νεαρότερος Γάλλος σεφ που κέρδισε ένα αστέρι Μισελέν το 2000, κατήγγειλε ότι εμπρηστές τον στοχοθέτησαν για δεύτερη φορά σε διάστημα δύο εβδομάδων. Ανέφερε δε, ότι προσπαθεί να αποφασίσει ποιο θα είναι το μέλλον του εστιατορίου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η φωτιά ξεκίνησε έξω από τις κουζίνες του εστιατορίου του L’Amphitryon, από άτομα που δρουν στο περιθώριο των «διαδηλώσεων των κίτρινων γιλέκων». Μάλιστα, είπε ότι την ώρα της φωτιάς τρεις υπάλληλοι εργάζονταν μέσα.

«Βρίσκομαι σε κατάσταση σοκ. Σήμερα, οι σκέψεις μου στράφηκαν προς την ασφάλεια του προσωπικού μου, τους πελάτες μου και τον ίδιο μου τον εαυτό. Τις επόμενες ώρες, θα αποφασίσω σχετικά με το μέλλον του εστιατορίου μου» επισήμανε, σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Τον Ιανουάριο, ο σεφ έγραψε στο Facebook ότι δεν θα δειλιάσει ποτέ μπροστά σε μια μειοψηφία, που επιδιώκει μονάχα το χάος. «Δεν θα πιαστώ όμηρος από μηχανορράφους, αναρχικούς, ρατσιστές, που σφετερίζονται ένα κοινωνικό κίνημα» είχε γράψει. Ημέρες αργότερα, άγνωστοι είχαν ζωγραφίσει γκράφιτι με τη λέξη «collabo» (προδότης) και ένα σύνθημα με το ακρωνύμιο GJ (Κίτρινα Γιλέκα), έξω από το εστιατόριο, ενώ έπειτα από λίγο καιρό, εμπρηστές του επιτέθηκαν για πρώτη φορά.

«Δεν κατηγόρησε τα κίτρινα γιλέκα ότι προκάλεσαν την πρώτη φωτιά και δεν συνδέει τις δύο πυρκαγιές» δήλωσε συνεργάτης του στο Reuters, εξηγώντας ότι άσκησε κριτική στη βία των κακοποιών στοιχείων, που δρουν στο περιθώριο του κινήματος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr