Το κοινωνικό του πρόσωπο δείχνει ένας νέος επιχειρηματίας της Καβάλας, ο κ. Γιάννης Σαρρής, που παρέχει το μενού στην ταβέρνα του και σε γραφή Μπράιγ, ώστε να είναι προσιτό και σε άτομα με προβλήματα όρασης.

Ο κ. Σαρρής, ιδιοκτήτης της ταβέρνας «Στο Κουτούκι του Σαρρή», είναι ο πρώτος που συστήνει το μενού σε σύστημα Μπράιγ στην Καβάλα και μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος που το κατάστημά του μπορεί πλέον να φιλοξενήσει και άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης, δίνοντας τους τη δυνατότητα να επιλέξουν μόνοι τους τι θα φάνε.

«Μέχρι σήμερα έπρεπε είτε ο σερβιτόρος είτε κάποιος συνοδός ενός ατόμου με προβλήματα όρασης να διαβάζει το μενού ώστε να δει τι επιλογές έχει σε φαγητό και στη συνέχεια να παραγγείλει. Κάποιες φορές έπρεπε ο σερβιτόρος να πει ακόμα και τις τιμές των πιάτων φέρνοντας τον πελάτη με προβλήματα όρασης σε κάποια αμηχανία. Σήμερα, ο πελάτης αυτός, μπορεί να μελετήσει το ειδικό μενού και να επιλέξει μόνος του», σημειώνει ο ίδιος.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ), κ. Μάκης Κρεμμύδας, μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, υπογράμμισε ότι τέτοιες ενέργειες αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση. «Προσωπικά δεν σας κρύβω ότι ένιωσα μεγάλη χαρά όταν μπόρεσα να διαβάσω μόνος μου το μενού, να δω τις τιμές και να επιλέξω τι θέλω να φάω χωρίς να χρειαστεί να ρωτάω είτε το σερβιτόρο είτε το συνοδό μου. Νομίζω πως ο Γιάννης κατανόησε αυτή την ανάγκη των ατόμων με προβλήματα όρασης όταν πριν από κάποιους μήνες διοργανώσαμε στο μαγαζί του μια εκδήλωση με τίτλο «δείπνο στο σκοτάδι» όπου οι συμμετέχοντες έπρεπε να παραγγείλουν και να φάνε μέσα σε ένα χώρο χωρίς καθόλου φως. Τότε, έγινε κατανοητό από τον ίδιο πόσο δύσκολο και πολλές φορές επίπονο είναι να πρέπει να φας στο σκοτάδι, πόσο μάλλον να δεις και να παραγγείλεις κάτι», ανέφερε ο κ. Κρεμμύδας.

Βέβαια, αυτή δεν είναι η μοναδική πράξη κοινωνικής αλληλεγγύης του επιχειρηματία από την Καβάλα. Πρόσφατα ο κ. Σαρρής διέθεσε και το σύνολο των εισπράξεων μίας ημέρας στον Σύλλογο Εθελοντών κατά του Καρκίνου Καβάλας, στηρίζοντας έτσι το έργο τους. «Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν συγκινητική. Συγκεντρώθηκαν 2.700 ευρώ», είπε ο κ. Σαρρής, προσθέτοντας πως «προς τιμήν τους οι σερβιτόροι πρόσφεραν τα μεροκάματα και τα πουρμπουάρ τους για τον σκοπό αυτό. Έτσι, το συνολικό ποσό που συγκεντρώθηκε ανήλθε στα 3.200 ευρώ, το οποίο όλο διατέθηκε στον σύλλογο». Μάλιστα, ο ίδιος σημείωσε ότι την ημέρα που πήγε ο πρόεδρος του συλλόγου να παραλάβει την επιταγή, ο κ. Σαρρής του παρέδωσε και όλες τις αποδείξεις του καταστήματος από τις παραγγελίες, γιατί δεν ήθελε να υπάρχει η παραμικρή υπόνοια ότι εκμεταλλεύονταν καταστάσεις.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr