Ο πλούτος της αιγαιοπελαγίτικης κουζίνας και η ανάδειξη των τοπικών προϊόντων ως σημαντικό κομμάτι της τουριστικής ταυτότητας του Νοτίου Αιγαίου βρέθηκαν στο επίκεντρο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες μέρες στο φημισμένο ελληνικό εστιατόριο“Μανδραγόρας” στο Βερολίνο.

BERLIN_3

Στην εκδήλωση, που οργάνωσε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο Περιφερειάρχης κος Γιώργος Χατζημάρκος γεύτηκε χαρακτηριστικούς γευστικούς θησαυρούς των ελληνικών νησιών μαζί με δημοσιογράφους από διεθνή μέσα του χώρου της γαστρονομίας και του τουρισμού καθώς και τον Έλληνα πρέσβη στη Γερμανία κο Θεόδωρο Δασκαρόλη.

BERLIN_5

Στόχος της ιδιαίτερα επιτυχημένης εκδήλωσης ήταν η προβολή και στήριξη των εξαιρετικής ποιότητας προϊόντων τοπικής παραγωγής των νησιών του Νοτίου Αιγαίου και η ανάδειξή τους ως αναπόσπαστο κομμάτι της τουριστικής ταυτότητας και του ιδιαίτερου χαρακτήρα κάθε νησιού. Η γαστρονομία και τα τοπικά προϊόντα εξάλλου μπορούν στο άμεσο μέλλον να κατασταθούν σταδιακά βασικό κριτήριο επιλογής του τουριστικού προορισμού, που, πέρα από εμπειρία διακοπών, προσφέρει και μοναδικές εμπειρίες γεύσης στους επισκέπτες του.

BERLIN_6

Όσο για το “δια ταύτα” της βραδιάς, οι εντυπώσεις της γνωριμίας των δημοσιογράφων των διεθνών ΜΜΕ με την γαστρονομία των ελληνικών νησιών ήταν σαφέστατα ένα από τα σημαντικότερα βήματα για την ώθηση του πρωτογενούς τομέα και της διασύνδεσής του με τον τουρισμό, που αποτελεί σημαντικό κομμάτι της ελληνικής οικονομίας.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr