Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων & Ποτών (ΣΕΒΤ), με γνώμονα τη διατήρηση της καλής υγείας και της ευζωίας των καταναλωτών, ανέπτυξε μια στρατηγική ολιστικής προσέγγισης για την ανάδειξη της σημασίας της ισορροπημένης και υγιεινής διατροφής.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής, ο ΣΕΒΤ παρουσιάζει τα πρώτα βασικά αποτελέσματα έρευνας στις βιομηχανίες του κλάδου, που αποτυπώνει τις δράσεις που έχουν αναλάβει τα τελευταία χρόνια σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης του Υπουργείου Υγείας για την Ανασύνθεση των προϊόντων.

Από τα πρώτα συμπεράσματα της έρευνας, η οποία είναι σε εξέλιξη, προκύπτει ότι:
*Έχει ήδη γίνει βελτίωση του διατροφικού προφίλ σε σχεδόν 900 προϊόντα.
*Υπάρχει ισχυρή τάση από συγκεκριμένους Κλάδους προϊόντων για την ανασύνθεση των προϊόντων τους (ως προς το Αλάτι: Γαλακτοκομικά & Αρτοσκευάσματα και ως προς τα Ολικά Σάκχαρα: Είδη Ζαχαροπλαστικής, Γαλακτοκομικά & Ποτά).
*Υπάρχει πλήρης συμμόρφωση με το νομοθετικό όριο της ΕΕ σχετικά με τα trans λιπαρά οξέα.
*Έχουν γίνει ενέργειες που συμβάλουν στον έλεγχο των μερίδων από τους κλάδους των Ειδών Ζαχαροπλαστικής και Δημητριακών.
*Παρουσιάζεται ιδιαίτερη κινητικότητα στην ανάπτυξη νέων προϊόντων, τα οποία αποτελούν υγιεινότερες επιλογές, με τους Κλάδους των Ποτών, των Γαλακτοκομικών, των Σνακ και των Δημητριακών να πρωτοστατούν.

O Πρόεδρος του ΣΕΒΤ, κ. Ε. Καλούσης, δήλωσε: «Η προώθηση της ισορροπημένης διατροφής αποτελεί για τον ΣΕΒΤ μια βασική προτεραιότητα. Τα πρώτα αποτελέσματα της έρευνας αποδεικνύουν την υπεύθυνη στάση της βιομηχανίας τροφίμων μέσα από την ανάληψη πρωτοβουλιών, όπου είναι δυνατόν, λαμβάνοντας υπόψη τα επιστημονικά δεδομένα, τις εθνικές συνήθειες διατροφής, τα παραδοσιακά μας προϊόντα, τις προτιμήσεις των καταναλωτών, τις τεχνολογικές δυνατότητες και την ασφάλεια των τροφίμων, σε ένα πλαίσιο συνεργασίας με το Υπουργείο Υγείας και τον ΕΦΕΤ.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr