Τώρα που τα πλαστικά καλαμάκια οδεύουν προς πλήρη κατάργηση, είναι φυσικό να αναζητάμε εναλλακτικές για να μπορούμε να πίνουμε τον αγαπημένο μας παγωμένο καφέ. Η Melissa έχει μία έξυπνη εναλλακτική λύση, που μάλλον υπάρχει ήδη στο ντουλάπι σου.

Τα χοντρα μακαρόνια για παστίτσιο ή αλλιώς τα μακαρόνια Melissa Νο2 έρχονται να γίνουν το οικολογικό καλαμάκι που αναζητούσες, για τον καφέ σου, το αναψυκτικό και το γάλα του παιδιού.

Κάθε χρόνο καταναλώνονται περισσότερα από 900.000.000* πλαστικά καλαμάκια. Πολλά από αυτά καταλήγουν στις ελληνικές…

Posted by Melissa on Friday, February 15, 2019

Η εταιρεία έχει ξεκινήσει ήδη καμπάνια ευαισθητοποίησης, που μας καλεί να αντικαταστήσουμε τα πλαστικά καλαμάκια με μακαρόνια. Όπως μας ενημερώνει και το μήνυμα που συνοδεύει τις φωτογραφίες στις αναρτήσεις στο Facebook, «κάθε χρόνο καταναλώνονται περισσότερα από 900.000.000 πλαστικά καλαμάκια. Πολλά από αυτά καταλήγουν στις ελληνικές θάλασσες και παραλίες». Και για να ξέρεις, για να διασπαστούν χρειάζονται περισσότερα από 200 χρόνια!

Ποια είναι η λύση, λοιπόν; Κάθε φορά που παίρνεις ένα πακέτο Μακαρόνια Melissa Νο2 χρησιμοποίησε μερικά από αυτά σαν καλαμάκια. Για όσους ανησυχούν για το πόσο είναι εφικτό να λειτουργήσει το μακαρόνι ως καλαμάκι, να ξέρετε ότι το ξηρό προϊόν προορίζεται μόνο για χρήση ως καλαμάκι σε κρύα ροφήματα και για έως 40 λεπτά. Δεν ενδείκνυται για όσους έχουν δυσανεξία στη γλουτένη.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr