Την ανάγκη θεσμοποίησης των πολιτικών για το Food Festival της Θεσσαλονίκης έρχεται να καλύψει η δημιουργία του 1ου Συµβουλίου Αστικής ∆ιατροφικής Πολιτικής – Thessaloniki Food Council.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων, κ. Σπύρος Πέγκας, ο δήμος Θεσσαλονίκης προχώρησε στη συγκρότηση Οµάδας Έργου, που θα αναλάβει τις σχετικές διαδικασίες για τη δημιουργία του συμβουλίου. «Σκοπός μας είναι η γαστρονομία της πόλης να αποκτήσει μια επιπλέον διάσταση, που αφορά στην εκπαίδευση και στις πολιτικές που ακολουθούνται γύρω από την υγιεινή διατροφή, τη διατροφή κατά την παιδική ηλικία, τα βιολογικά προϊόντα και την ποιοτική αναβάθμιση των δωρεάν γευμάτων που παρέχει ο δήμος και γενικότερα, στη βελτίωση της αστικής διατροφής» σημείωσε ο κ. Πέγκας.

Η οµάδα έργου θα δώσει τις κατευθύνσεις για την υλοποίηση των στόχων του Thessaloniki Food Council, το οποίο θα αποτελείται από τέσσερις εκπροσώπους φορέων, έναν για κάθε πεδίο, έναν αιρετό – Αντιδήµαρχο Τουριστικής Ανάπτυξης και ∆ιεθνών Σχέσεων του ∆ήμου και δύο υπηρεσιακούς παράγοντες σχετικούς µε το αντικείµενο. Η οµάδα έργου θα προσκαλεί σε ολοµέλεια τους αρµόδιους φορείς της πόλης, καθώς και οµάδες πολιτών και επιχειρηµατιών για ενηµέρωση και κατάθεση προτάσεων, δύο φορές τον χρόνο.

Όπως αναφέρει η απόφαση του δημάρχου, την ομάδα Εργασίας απαρτίζουν οι εξής:
* Σπύρος Πέγκας, αντιδήµαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης και ∆ιεθνών Σχέσεων
* Σταύρος Καλογιάννης, καθηγητής ∆ιατροφολογίας Αλεξάνδρειο ΤΕΙ
* Μαρία Παρταλίδου, καθηγήτρια Γεωπονικής ΑΠΘ
* Θεόδωρος Παπαδόπουλος, αντιπρόεδρος Κεντρικής Αγοράς Θεσσαλονίκης
* Γεώργιος ∆ιαµαντόπουλος, πρόεδρος Ευρωπαικής συνεταιριστικής εταιρείας «Παραγωγών Καταναλωτών Κοινωνικής Οικονομίας Αλληλεγγύη»
* Ανδρέας Καραδάκης, υπάλληλος Τµήµατος Ευρωπαικών Προγραµµάτων ∆ήμου Θεσσαλονίκης
* Ευαγγελία Σαµαρά, υπάλληλος Τµήµατος Τουρισµού Δήμου Θεσσαλονίκης

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr