Το YouGov πραγματοποίησε διεθνή έρευνα σχετικά με τις εθνικές κουζίνες και όπως προέκυψε από τα αποτελέσματα, η πιο δημοφιλής του κόσμου είναι η ιταλική.

Όλος ο κόσμος δείχνει μία ιδιαίτερη προτίμηση στην πίτσα και τα ζυμαρικά, τα πιο κλασικά πιάτα της ιταλικής κουζίνας. Δεν αποτελεί λοιπόν έκπληξη που η ιταλική κουζίνα είναι από τις πιο αγαπητές στον κόσμο. Πλέον, τη δημοτικότητα της επιβεβαιώνουν και τα αποτελέσματα έρευνας.

Στην έρευνα του YouGov συμμετείχαν περισσότεροι από 25.000 άνθρωποι σε 24 χώρες, οι οποίοι κλήθηκαν να πουν ποιες από τις 34 εθνικές κουζίνες που δοκίμασαν τους άρεσαν ή όχι. Όπως έδειξαν οι αριθμοί, η πίτσα και τα ζυμαρικά ήταν μεταξύ των πιο δημοφιλών πιάτων στον κόσμο, με την ιταλική κουζίνα να έχει μέσο όρο δημοτικότητας 84% σε όλες τις χώρες που συμμετείχαν στην έρευνα.

Φυσικά, οι μεγαλύτεροι λάτρεις του ιταλικού φαγητού ήταν οι ίδιοι οι Ιταλοί, με το 99% των ερωτηθέντων από την Ιταλία να λέει ότι απολαμβάνει τα εθνικά πιάτα. Στις προτιμήσεις των Ιταλών ακολουθούν η ισπανική κουζίνα με 94% και η γαλλική κουζίνα με 92%.

Δεύτερη δημοφιλέστερη κουζίνα, σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, είναι η κινεζική, η οποία συγκέντρωσε ποσοστό 78%, με το 95% των Κινέζων να απαντά ότι προτιμούν τις δικές τους συνταγές. Την κινεζική κουζίνα επέλεξαν σε ποσοστό 94% οι ερωτηθέντες από τη Σιγκαπούρη και σε ποσοστό 91% από το Χονγκ Κονγκ.

Η τρίτη δημοφιλέστερη κουζίνα στον κόσμο είναι η ιαπωνική με ποσοστό 71%. Ακολουθούν η ταϊλανδέζικη με 70%, η γαλλική με 70%, η ισπανική με 68% και η αμερικανική με 68%. Η ελληνική κουζίνα πάλι, είναι στη 12η θέση με ποσοστό 56%.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr