Η Πανελλήνια Ένωση Μεταποιητών – Τυποποιητών – Εξαγωγέων Επιτραπέζιων Ελιών (ΠΕΜΕΤΕ) συμμετείχε και φέτος με μεγάλη επιτυχία στη διεθνή έκθεση Summer Fancy Food Show στη Νέα Υόρκη με το συγχρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση προωθητικό πρόγραμμα «Olive You, European Table Olives».

Με την Ελλάδα στο επίκεντρο της έκθεσης ως τιμώμενη χώρα (partner country), όπου η ξεχωριστή παρουσία της καμπάνιας πραγματοποιήθηκε στο κομβικότερο σημείο της έκθεσης, με τη συμμετοχή 8 εξαγωγικών επιχειρήσεων – μελών της ΠΕΜΕΤΕ σε ένα σύγχρονο και καλαίσθητο περίπτερο.

Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποίησε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Ευάγγελος Αποστόλου, ο οποίος επισκέφθηκε το περίπτερο «Olive You», αλλά και την κάθε μια εξαγωγική επιχείρηση ξεχωριστά.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, αναδείχθηκε το σύγχρονο προφίλ των δημοφιλέστερων ευρωπαϊκών ποικιλιών επιτραπέζιας ελιάς, ενώ οι επισκέπτες ενημερώθηκαν για τα ποιοτικά και γευστικά χαρακτηριστικά του προϊόντος δοκιμάζοντας νέους εμπορικούς τύπους από τις δημοφιλέστερες ποικιλίες («Χαλκιδική», «Καλαμάτα», «Κονσερβολιά», «Θρούμπα»). Παράλληλα και σε συνεργασία με την Enterprise Greece, η ΠΕΜΕΤΕ και το «Olive You» υποδέχθηκαν τους επισκέπτες της έκθεσης, με δύο 3ωρες παρουσιάσεις πρωτότυπων συνταγών του Προγράμματος σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, με κύριο συστατικό την ελιά από τον σεφ Γιώργο Κατράντζο.
Μεγάλος αριθμός επισκεπτών επισκέφθηκε το περίπτερο ενώ ανταποκρίθηκε πρόθυμα στο ερωτηματολόγιο της καμπάνιας από εκπαιδευμένο προωθητικό προσωπικό με αποτέλεσμα την συλλογή χρήσιμων πληροφοριών για τις γνώσεις και τις νέες τάσεις της αγοράς. Στόχος της καμπάνιας είναι η αύξηση της κατανάλωσης του προϊόντος τόσο με την συνεχή ενημέρωση του αμερικάνικου εμπορικού και καταναλωτικού κοινού για το συγκριτικό πλεονέκτημα της φυσικής ωρίμασης του ελαιόκαρπου στο δένδρο (φυσικό προϊόν/black natural olives) ποικιλιών επιτραπέζιων ελιών της Ε.Ε., την ποιοτική υπεροχή με την εφαρμογή των κανόνων υγιεινής σε όλα τα στάδια του προϊόντος (ασφάλεια τροφίμων), όσο και με την ένταξη του προϊόντος στις καθημερινές διατροφικές συνήθειες των καταναλωτών σαν βασικό συστατικό συνταγών ή/και σαν σνακ.

H εκστρατεία «Olive You-European Table Olives»
Το τριετές συγχρηματοδοτούμενο από την Ε.Ε. πρόγραμμα προώθησης και ενημέρωσης «Olive You, European Table Olives» της ΠΕΜΕΤΕ, που τα μέλη της εκπροσωπούν περισσότερο απο το 92% των ελληνικών εξαγωγών του προϊόντος, συνθέτει στο σύνολο του τον βασικό πυρήνα προώθησης της ευρωπαϊκής επιτραπέζιας ελιάς, με δράσεις σε 13 χώρες του εξωτερικού (ΗΠΑ, Καναδάς, Αυστρία, Γαλλία, Γερμανία, Πολωνία, Σουηδία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ρωσία, Αυστραλία, Νορβηγία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Σαουδική Αραβία).

Κεντρικοί στόχοι της εκστρατείας είναι η αύξηση της ευαισθητοποίησης σχετικά με την υψηλή διατροφική αξία και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του προϊόντος, με παράλληλη αύξηση της ζήτησης/κατανάλωσης επιτραπέζιων ελιών της Ε.Ε. από καταναλωτές και επαγγελματίες , καθώς και η ανάπτυξη των εξαγωγών στις αγορές στόχους.

info
www.oliveyou-eu.eu

Δείτε επίσης
Το πρώτο Διεθνές Συνέδριο που ρίχνει φως στην αξία της επιτραπέζιας ελιάς

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr